Fotografia ține de viziune, nu de echipament

Shape Image One
Fotografia ține de viziune, nu de echipament

Deseori evităm să cunoaștem partea tehnică a fotografiei, orientându-ne către ea abia atunci când realizăm că nu ne putem exprima într-un mod liber viziunea fotografică. Și adevărul este că doar atunci când ajungem să ne cunoaștem camera foto în detaliu, ne putem împrieteni cu ea și o putem folosi în avantajul nostru. Astfel, putem crea cu ușurință imagini și povești vizuale, concertându-ne atenția mai mult pe compoziția imaginii și cum să transmitem un anumit mesaj, decât pe ce brand sau ce tip de obiectiv foto folosim.

 

Viziune fotografica
© Elena Corbu, Canon EOS 700D, f/2.0, 1/400, ISO 800

 

Echipamentul foto trebuie ales în funcție de preferințele noastre fotografice. Fotografii care se află la început de drum, de cele mai multe ori, aleg obiectivele standard (18-55mm, 50 mm) cu diafragmă deschisă (f/3.5-f/4.5 respectiv f/1.4, f/1.8) împreună cu un senzor crop (APS-C) sau full-frame. Și pe o bună perioadă de timp, unii se opresc aici, începând să investească mai mult în educație și dezvoltare pentru a-și descoperi stilul și sfera de activitate. Iar pe de altă parte sunt și fotografi care continuă să investească iar și iar în echipament, devenind pasionați mai degrabă de tehnică decât de arta fotografică.

Aceasta etapă este prezentă în viața fiecărui fotograf și trebuie să o tratăm cu interes, deoarece fiecare alegere pe care o facem în dezvoltarea noastră contează în egală măsură.

Indiferent de opțiunile pe care le facem în privința echipamentului foto, este foarte important să reținem că un aparat mai scump sau un obiectiv mai voluminos nu ne vor face fotografi mai buni, ci experiențele noastre fotografice și curajul de a ne exprima ideile într-un mod autentic sunt cele care ne vor defini întreaga identitate.

 

Viziune fotografica
© Elena Corbu, Canon EOS 5D Mark III, f/3.5, 1/640, ISO 800

 

Probabil, că ați auzit deseori expresia “cea mai bună camera foto este cea pe care o ai la tine”, ei bine, această idee o putem considera aproape de adevăr, deoarece viziunea artistului este cea care creează cu adevărat imaginea și nu camera.

Fiecare clipă surprinsă poate fi o poveste în sine, un exemplu de viață…fiecare fotografie ne poate povesti despre creativitate și libertate, comunicare și admirație, autenticitate și emoție, sensibilitate și timp.

 

Viziune fotografica
© Elena Corbu, Canon EOS 700D, f/2.0, 1/400, ISO 800

 

Autor: Elena Corbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *