Despre noi

Shape Image One

  Spune-ne părerea ta!

  Cine suntem

  Suntem o echipă de fotografi pasionați de artă și povești, gata să împărtășim cu tine tainele fotografiei, într-un mod prietenos, cald și serios. PhotoInsights este locul ideal unde poți învăța cum să spui povești în imagini într-o manieră simplă și creativă. Credem cu tărie că educația vizuală te poate dezvolta într-un mod armonios, atât ca fotograf cât și ca om.

  Te invităm să descoperim împreună care sunt principiile care stau la baza fotografiilor excepționale, fie că vorbim de partea tehnică (camera foto, expunere, compoziție) sau de partea creativă (simbolistică, elemente senzoriale, armonie vizuală, emoție sau stare).

  Astfel, îți propunem o varietate de cursuri precum Cursuri Individuale, Masterclass-uri, Workshop-uri, Ture foto, Cursuri de grup, Cursuri dedicate copiilor și adolescenților din care să alegi exact ceea ce ți se potrivește pentru a aprofunda tipul de fotografie pe care-l îndrăgești.

  Credem că fotografia este arta de a vedea, de a simți, de a acorda atenție detaliilor și de a comunica vizual prin spectrul celui mai cunoscut limbaj, și anume cel vizual. Misiunea noastră este de a te ajuta atât să descoperi tainele fotografiei cât și să te descoperi pe tine însuți. Alături de noi vei învăța cum să te exprimi vizual, cum să îți găsești propriul stil, cum să îți comunici cât mai ușor ideile, emoțiile sau întâmplările ale căror spectator ești la un moment dat.

  Luiza Marinas

  Fotograf si Trainer Coordonator

  0737 385 786

  Bucuresti

  Bună, mă numesc Luiza și îmi place să colecționez amintiri. Locurile pe care le-am vizitat și oamenii pe care i-am cunoscut de-alungul timpului m-au format ca om și mi-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul.

  În 2007 am descoperit fotografia. Această descoperire, mi-a adus curând mai mult decât mi-am imaginat vreodată. Fotografia a creat punți de comunicare între mine și subiectele mele, între mine și cei care îmi vedeau imaginile și nu în ultimul rând, intre subiectele mele și privitorii. Până a apăsa pe butonul declanșator, ascultam poveștile oamenilor și ale locurilor. Am început să-mi doresc ca prin fotografie să pot povesti celorlalți ceea ce îmi era împărtășit mie.

  Am colecționat povesti din: România, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și alte țări mai mult sau mai puțin exotice.

  Fotografia documentară mă atrage poate cel mai mult, însă am simțit la un moment dat să transmit prin imagini trăirile din sufletul meu, gândurile și experiențele. Mi-am dorit sa scriu cu lumina propriile povesti. Atunci am început să mă îndrept și către alte genuri fotografice cum ar fi portretul fine-art și fotografia conceptuală.

  Fotografia m-a ajutat să cunosc locuri, oameni, să mă cunosc pe mine. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală m-a adus într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar eu simt să rămân un explorator fidel incurabil al acestui târam.

  In timp, unele imagini au devenit cunoscute publicului larg prin diferite articole, interviuri și expoziții care mi-au umplut sufletul de bucurie. Însă nimic nu mă face mai fericita decât sa dau mai departe ceea ce știu. De aici pana la ideea de scoală de fotografie a mai fost un singur pas.

  Raluca Arhire

  Fotograf si Trainer

  contact@photoinsights.ro

  Brasov

  Servus, sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii. Până acum câțiva ani îmi plăcea mult să scriu, imaginarul prindea contur sub scârțâitul peniței care dansa într-un ritm amețitor pe colile albe. Astfel, momentul în care mi-am luat primul aparatfoto a constituit o tranziție firească spre noi orizonturi. Acum, procesul scrierii cu lumină este ușor diferit, dar în esență același.

  Genurile preferate de mine sunt portretul fine-art și fotografia conceptuală. Aici, posibilitățile creative sunt infinite. Mă fascinează eterna căutare de subiecte, fizionomii expresive care să potențeze fiecare scenariu în parte, găsirea recuzitei perfecte, a armoniei cromatice, toate aceste elemente care nu pot coexista independent în cadrul unei imagini desăvârșite.

  La polul opus se află un alt gen fotografic drag sufletului meu-fotografia documentară. Toate călătoriile m-au adus în preajma unor oameni fascinanți, deschiși, care mi-au oferit șansa de a participa în spectacolul unic în care erau protagoniști-Viața! Este ca și cum tuturor ne este oferită oportunitatea de a fi actori pe Broadway, să strălucim sub lumina reflectoarelor, să râdem și să plângem cu sinceritate pură, venită dintr-o memorie ancestrală a eurilor noastre pierdute. Fotografului, însă, îi revine sarcina de a imortaliza acele clipe unice, pline de dramă sau savoare. Spre deosebire de fine-art sau conceptual, de data aceasta nu mai deținem controlul narațiunii. Trebuie, inevitabil, să ne chestionăm-‘Oare cum a fost viața omului respectiv până în acest moment?’ ‘Este el fericit?’ ‘Ce anume iubește?’ ‘Care îi sunt pasiunile?’

  Diversitatea stărilor și emoțiilor, derulate discret și succesiv în fața noastră, asemenea notelor unei partituri, ne imbogățește ca indivizi, făcându-ne să conștientizăm marea revelație-fotografia, mai presus de expunerea corectă, ne innobilează, ne metamorfozează în personaje altruiste, empatice a căror misiune este aceea de a produce o schimbare, de a semnala disfuncțiile unei societăți bolnave, de a iubi frumosul în orice formă s-ar găsi acesta, de a crea de dragul artei.

  Sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii.

  Tina Genovia

  Fotograf

  contact@photoinsights.ro

  Bucuresti

  Fotograf multipremiat in teme precum fotografie de familie si trainer de fotografie specializat in fotografia de fine art, fotografie de familie, fotografie de newborn si maternitate, portretistică si fotografie de nunta.


  Iubesc oamenii! Iubesc emotia! Iubesc fotografia in toate formele ei, fie ea de maternitate, de nou-nascut sau de nunta!Cu o experienta de peste 18 ani in domeniul fotografiei  si cel putin 13 ani de cand pozez mamici cu burtici, nou nascuti si copii de toate varstele sunt calma si am foarte multa rabdare, in toti acesti ani reusind sa ofer amintiri placute tuturor celor ce au ajuns pe mana mea. 

  Tina Genovia este un fotograf roman, specializat in fotografia artistica, fotografia de familie, portretistica, fotografia de nunta, fotografia new born, fotografia de evenimente si de calatorie.

  Fotografiile ei au fost publicate în numeroase publicații precum  Foto4all, www.nikonisti.ro, MyPortraitHub.com, Professional Photography UK, Bored Panda, Fine art Photography, Blur Magazine și Vogue Italia.

  Este autoarea mai multor expoziții personale și de grup în România și în străinătate. Tina  are mai multe premii si mentiuni in fotografie inclusiv locul 3 la Premiul Național, la Sony Photography Awards, 2014 cu o lucrare realizata impreuna cu Luiza.

  BLOG

  Gandurile noastre, despre oameni faini si alte detalii interesante