7 motive pentru a te lăsa inspirat de toamnă

Shape Image One
7 motive pentru a te lăsa inspirat de toamnă

Dragă Toamnă,

Mai stai!

Toamna…ce poezie, ce inspirație profundă și culoare. Câtă stare și melodie îmi poate inspira acest anotimp special. Este perioada în care m-am născut și parcă involuntar tind să o asociez cu o sărbătoare. Oare acesta să fie motivul principal? Nu, nu cred. Însăși Toamna parcă este o doamnă stilată care ne oferă multiple oportunități să fim creativi și să facem fotografii spectaculoase.
V-ați întrebat de ce marii artiști, precum Nicolae Grigorescu, Nichita Stănescu ori Vivaldi compuneau și pictau pe timp de toamnă? Pentru că toamna prin frumusețea și splendoarea ei ne poate inspira neîncetat și necondiționat.

Toamna nu înseamnă doar ploi neîncetate și frig, ci și un amalgam de culori, haine colorate și seri calde altături de familie și prieteni.

Astăzi, m-am gândit să te ajut puțin cu inspirația și să îți prezint, pe scurt, principalele motive pentru care ies la fotografiat toamna.

 

1. Culorile

Acum este momentul să te joci la maxim cu elementele cromatice din jurul tău. Chiar dacă ești pasionat de fotografia alb-negru, te invit să te provoci să creezi ceva nou, să îți ieși din zona ta de creație și să te lași condus de poveștile culorilor de toamnă. Nu vei regreta!

 

toamna
© Elena Corbu, Canon 5 D Mark IV EOS, f/2.0, 1/60 s, ISO 320

 

2. Vântul

Închide ochii și încercă să simți vântul pe sub piele cu fiecare celulă a ta. Lasă-l să te conducă spre visare. Surprins în fotografii îi va da privitorului un sentiment pur senzorial. Deseori, poate avea și un efect terapeutic.

 

Luana
© Elena Corbu, Canon EOS 700 D, 85 mm, f/ 2.2, 1/3200 s, ISO 100

 

3. Lumina de toamnă

Dacă iubești să surprinzi lumina aurie sau lumina de apus în imaginile tale, te poți considera un norocos. Toamna este cel mai darnic anotimp din acest punct de vedere. Și dacă nu îndrăgești astfel de lumină, te-aș îndemna să îți acorzi libertate. Magia fotografiei constă în magia luminii.

 

© Elena Corbu, Canon 700 D EOS, f/ 2.8, 1/ 500s, ISO 200

 

4. Starea meditativă și contemplativă – poezia de toamnă

Melancolie… Hmm, poate frumoasă melancolie. Contemplarea și starea de non-stare sau meditația cum îmi place să le spun, sunt printre cele mai profunde și interesante etape ale procesului de creație. Continuă! Toamna e perioada ideală pentru astfel de stări.

 

Toamna
© Elena Corbu, Canon 5 D Mark III, 85 mm, f/1.8, 1/500 s, ISO 800

 

5. Ploaia de toamnă

Nu te opri continuă. Ploaia este cel mai frumos cadou al naturii față de pământ. Iar starea și emoția redată de ploaia de toamnă nu se poate compara cu nimic.

 

© Elena Corbu, Canon 5D Mark III EOS, 50 mm, f/2.0, 1/500s, ISO 200

 

6. Ceața în fotografia de peisaj

Nu știu ce gen de fotografie iubești cel mai mult, însă fotografia de natură sau peisajul întotdeauna își vor avea locul în viața unui fotograf. Iar ceața dimineților de toamnă spune povești pline de mister.

 

Toamna
© Luiza Boldeanu, Nikon D700, f/5.6 1/200 s, ISO 250

 

7. Surprinde toamna în viața de la țară

Unde se spune că s-a născut veșnicia? La sat. Ce te reține să faci o mică excursie de o zi sau două în afara orașului la bunici sau pur și simplu printr-o localitate aleasă întâmplător de tine? Te asigur că toamna la țară este specială. Un mic documentar fotografic va fi binevenit!

 

 

© Elena Corbu, Canon EOS 5D Mark IV, 50mm, f/ 2, 1/ 1000s, ISO 320

 

Toamna
© Elena Corbu, Canon EOS 700 D, 200mm, f/ 2.8, 1/160s, ISO250

 

Sper că v-am convins să ieșiți din casă pentru a face fotografii de suflet toamna. Așteptăm cu drag, mai jos, comentariile și poveștile voastre fotografice de toamnă. Suntem curioși cum arată o zi de toamnă poetică din viața voastră!

 

Descoperă cum să spui povești în imagini și să vezi creativ la cursurile de fotografie Photo Insights Academy.

Autor articol: Elena C. Corbu

Fotografii articol: Elena C. Corbu, Luiza Marinaș (Boldeanu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *