logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

De ce să ne alegeți pe noi?

Misiunea noastră

Credem că fotografia este arta de a vedea, de a simți, de a acorda atenție detaliilor și de a comunica vizual prin spectrul celui mai cunoscut limbaj, și anume cel vizual. Misiunea noastră este de a te ajuta atât să descoperi tainele fotografiei cât și să te descoperi pe tine însuți. Alături de noi vei învăța cum să te exprimi vizual, cum să îți găsești propriul stil, cum să îți comunici cât mai ușor ideile, emoțiile sau întâmplările ale căror spectator ești la un moment dat.

Academia PhotoInsights te va ajuta:

 • să spui povești inedite în fotografiile tale;
 • să surprinzi lucrurile obișnuite într-un mod neobișnuit;
 • să pictezi cu lumină și să folosești simbolurile pentru a-ți exprima viziunea;
 • să anticipezi momentele cheie și să surprinzi subiectul în clipa decisivă;
 • să comunici cu subiectul într-un mod simplu și empatic;
 • să editezi imaginea surprinsă într-un fel caracteristic genului dorit;
 • să îți construiești de la zero portofoliul într-o formă organizată, logică și simplă;
 • să îți editezi imaginile în funcție de tipul de fotografie preferat

De Ce PhotoInsights

Fotografia este arta de a spune povești în imagine. Te invităm să descoperim împreună care sunt principiile care stau la baza fotografiilor excepționale, fie că vorbim de partea tehnică (camera foto, expunere, compoziție), sau de partea creativă (simbolistică, elemente senzoriale, armonie vizuală, emoție sau stare).

Academia PhotoInsights îți propune o varietate de cursuri precum Cursuri Individuale, Masterclass-uri, Workshop-uri, Ture foto, Cursuri dedicate copiilor și adolescenților din care să alegi exact ceea ce ți se potrivește pentru a aprofunda tipul de fotografie pe care-l îndrăgești.

Indiferent dacă te afli la începutul călătoriei tale în lumea fascinantă a fotografiei sau dacă ai început deja să îți expui lucrările sau să fii publicat, ești binevenit în frumoasa comunitate a Academiei PhotoInsights. Academia noastră oferă cursuri pentru toate categoriile de vârstă și orice nivel de pregătire, atât online, cât și în sala de curs.

Odată cu evoluția tehnologică, fotografia a devenit o necesitate și un limbaj de comunicare. Astfel, majoritatea își doresc să cunoască bazele fotografiei, să mânuiască un aparat de fotografiat pe mod manual și să cunoască bazele editării. La PhotoInsights, aceste baze tehnice reprezintă doar 10% din ceea ce vei învăța.

Punem accentul pe armonie, simplitate și pe abilitatea fotografului de a transmite emoții, stări, povești și trăiri autentice. Dacă stăpânești aspectele tehnice, poți face fotografii corecte, însă doar un ochii educat din punct de vedere artistic poate compune o fotografie memorabilă, care te face să simți, să gândești, să admiri o stare sau să-ți imaginezi o poveste. Academia PhotoInsights este locul ideal pentru a te educa vizual, studiind lucrări celebre, artiști consacrați, curente, genuri, școli, mișcări și perioade.

Atenția noastră se concentrează asupra ta. Un fotograf fericit este cel căruia îi place ceea ce face, se regăsește în propriile lucrări și are impact în societatea din care face parte. La PhotoInsights vei găsi genul tău fotografic preferat, astfel încât să te exprimi și să-ți pui în valoarea capacitățile creatoare. Dacă ai găsit deja acest gen, poți participa la cursurile sau turele foto tematice, axate pe genul ales de tine. De asemenea, vei cunoaște fotografi de vârsta ta, cu interese comune, alături de care vei evolua, vei face schimb de experiență și vei învăța să lucrezi în echipă.

Raluca Arhire

Trainer

Servus, sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii. Până acum câțiva ani îmi plăcea mult să scriu, imaginarul prindea contur sub scârțâitul peniței care dansa într-un ritm amețitor pe colile albe. Astfel, momentul în care mi-am luat primul aparatfoto a

...Citeste mai mult
Raluca Arhire

Trainer

Servus, sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii. Până acum câțiva ani îmi plăcea mult să scriu, imaginarul prindea contur sub scârțâitul peniței care dansa într-un ritm amețitor pe colile albe. Astfel, momentul în care mi-am luat primul aparatfoto a constituit o tranziție firească spre noi orizonturi. Acum, procesul scrierii cu lumină este ușor diferit, dar în esență același.

Genurile preferate de mine sunt portretul fine-art și fotografia conceptuală. Aici, posibilitățile creative sunt infinite. Mă fascinează eterna căutare de subiecte, fizionomii expresive care să potențeze fiecare scenariu în parte, găsirea recuzitei perfecte, a armoniei cromatice, toate aceste elemente care nu pot coexista independent în cadrul unei imagini desăvârșite.

La polul opus se află un alt gen fotografic drag sufletului meu-fotografia documentară. Toate călătoriile m-au adus în preajma unor oameni fascinanți, deschiși, care mi-au oferit șansa de a participa în spectacolul unic în care erau protagoniști-Viața! Este ca și cum tuturor ne este oferită oportunitatea de a fi actori pe Broadway, să strălucim sub lumina reflectoarelor, să râdem și să plângem cu sinceritate pură, venită dintr-o memorie ancestrală a eurilor noastre pierdute. Fotografului, însă, îi revine sarcina de a imortaliza acele clipe unice, pline de dramă sau savoare. Spre deosebire de fine-art sau conceptual, de data aceasta nu mai deținem controlul narațiunii. Trebuie, inevitabil, să ne chestionăm-‘Oare cum a fost viața omului respectiv până în acest moment?’ ‘Este el fericit?’ ‘Ce anume iubește?’ ‘Care îi sunt pasiunile?’

Diversitatea stărilor și emoțiilor, derulate discret și succesiv în fața noastră, asemenea notelor unei partituri, ne imbogățește ca indivizi, făcându-ne să conștientizăm marea revelație-fotografia, mai presus de expunerea corectă, ne innobilează, ne metamorfozează în personaje altruiste, empatice a căror misiune este aceea de a produce o schimbare, de a semnala disfuncțiile unei societăți bolnave, de a iubi frumosul în orice formă s-ar găsi acesta, de a crea de dragul artei.

Sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii.

Luiza Marinas

Trainer Coordonator

Bună, mă numesc Luiza și îmi place să colecționez amintiri. Locurile pe care le-am vizitat și oamenii pe care i-am cunoscut de-alungul timpului m-au format ca om și mi-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul.

În 2007 am descoperit

...Citeste mai mult
Luiza Marinas

Trainer Coordonator

Bună, mă numesc Luiza și îmi place să colecționez amintiri. Locurile pe care le-am vizitat și oamenii pe care i-am cunoscut de-alungul timpului m-au format ca om și mi-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul.

În 2007 am descoperit fotografia. Această descoperire, mi-a adus curând mai mult decât mi-am imaginat vreodată. Fotografia a creat punți de comunicare între mine și subiectele mele, între mine și cei care îmi vedeau imaginile și nu în ultimul rând, intre subiectele mele și privitorii. Până a apăsa pe butonul declanșator, ascultam poveștile oamenilor și ale locurilor. Am început să-mi doresc ca prin fotografie să pot povesti celorlalți ceea ce îmi era împărtășit mie.

Am colecționat povesti din: România, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și alte țări mai mult sau mai puțin exotice.

Fotografia documentară mă atrage poate cel mai mult, însă am simțit la un moment dat să transmit prin imagini trăirile din sufletul meu, gândurile și experiențele. Mi-am dorit sa scriu cu lumina propriile povesti. Atunci am început să mă îndrept și către alte genuri fotografice cum ar fi portretul fine-art și fotografia conceptuală.

Fotografia m-a ajutat să cunosc locuri, oameni, să mă cunosc pe mine. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală m-a adus într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar eu simt să rămân un explorator fidel incurabil al acestui târam.

In timp, unele imagini au devenit cunoscute publicului larg prin diferite articole, interviuri și expoziții care mi-au umplut sufletul de bucurie. Însă nimic nu mă face mai fericita decât sa dau mai departe ceea ce știu. De aici pana la ideea de scoală de fotografie a mai fost un singur pas.

Mai multe imagini și informații puteți găsi pe www.luizamarinas.com

 

Mihai Stetcu

Trainer

Sunt Mihai Stetcu si sunt ambasador Nikon, fotograf oficial Red Bull iar in cei peste 20 de ani de experienta am colaborat cu Reuters, EPA, AP, Antena 1, Gazeta Sporturilor si am calatorit in jurul lumii cu o multime de

...Citeste mai mult
Mihai Stetcu

Trainer

Sunt Mihai Stetcu si sunt ambasador Nikon, fotograf oficial Red Bull iar in cei peste 20 de ani de experienta am colaborat cu Reuters, EPA, AP, Antena 1, Gazeta Sporturilor si am calatorit in jurul lumii cu o multime de proiecte fantastice (si in continuare o fac).

Ca fotograf caut tot timpul sa ma dezvolt asa ca nu m-am oprit la o singura latura a fotografiei, am experimentat si invatat tot ce putea sa ma ajute sa ajung sa transform pasiunea, hobbyul in jobul perfect.

Mi-am dezvoltat creativitatea, abilitatea a comunica si de a ma juca cu lumina invatand fotografia de fashion si advertising.
Am invatat sa anticipez si mi-am antrenat viteza de reactie invatand fotografia de sport.
Fotografia de food mi-a aratat care sunt micile detalii care fac diferenta.
Am finisat imaginile mele invatand sa le editez.

Experienta mea de acum o datorez unor oameni fantastici care au corectat, slefuit, ghidat ceea ce eram eu ca fotograf la inceput de drum in anul 1994.
Daca doresti sa descoperi minunata lume a fotografiei, eu sunt aici si sunt gata sa iti ofer toata experienta mea.

Sunt pregatit sa iti arat cum fotografia poate:

 • sa ajunga de de hobby la acel job de care sa nu te plictisesti niciodata
 • sa ajunga de la hobby la acel job la care sa mergi cu zambetul pe buze
 • sa ajunga de la hobby la acel job care sa te faca sa sari jos din pat dimineata
 • sa ajunga de la hobby la acel job de la care nu mai vrei sa pleci in vacanta
[pa_maxtitle type=”2″ maxtitle_color=”#ffa300″ white_color=”” maxtitle_content=”Părerile celor ce ne-au ales”]