logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

De ce să ne alegeți pe noi?

Misiunea noastră

Credem că fotografia este arta de a vedea, de a simți, de a acorda atenție detaliilor și de a comunica vizual prin spectrul celui mai cunoscut limbaj, și anume cel vizual. Misiunea noastră este de a te ajuta atât să descoperi tainele fotografiei cât și să te descoperi pe tine însuți. Alături de noi vei învăța cum să te exprimi vizual, cum să îți găsești propriul stil, cum să îți comunici cât mai ușor ideile, emoțiile sau întâmplările ale căror spectator ești la un moment dat.

Academia PhotoInsights te va ajuta:

 • să spui povești inedite în fotografiile tale;
 • să surprinzi lucrurile obișnuite într-un mod neobișnuit;
 • să pictezi cu lumină și să folosești simbolurile pentru a-ți exprima viziunea;
 • să anticipezi momentele cheie și să surprinzi subiectul în clipa decisivă;
 • să comunici cu subiectul într-un mod simplu și empatic;
 • să editezi imaginea surprinsă într-un fel caracteristic genului dorit;
 • să îți construiești de la zero portofoliul într-o formă organizată, logică și simplă;
 • să îți editezi imaginile în funcție de tipul de fotografie preferat

De Ce PhotoInsights

Fotografia este arta de a spune povești în imagine. Te invităm să descoperim împreună care sunt principiile care stau la baza fotografiilor excepționale, fie că vorbim de partea tehnică (camera foto, expunere, compoziție), sau de partea creativă (simbolistică, elemente senzoriale, armonie vizuală, emoție sau stare).

Academia PhotoInsights îți propune o varietate de cursuri precum Cursuri Individuale, Masterclass-uri, Workshop-uri, Ture foto, Cursuri dedicate copiilor și adolescenților din care să alegi exact ceea ce ți se potrivește pentru a aprofunda tipul de fotografie pe care-l îndrăgești.

Indiferent dacă te afli la începutul călătoriei tale în lumea fascinantă a fotografiei sau dacă ai început deja să îți expui lucrările sau să fii publicat, ești binevenit în frumoasa comunitate a Academiei PhotoInsights. Academia noastră oferă cursuri pentru toate categoriile de vârstă și orice nivel de pregătire, atât online, cât și în sala de curs.

Odată cu evoluția tehnologică, fotografia a devenit o necesitate și un limbaj de comunicare. Astfel, majoritatea își doresc să cunoască bazele fotografiei, să mânuiască un aparat de fotografiat pe mod manual și să cunoască bazele editării. La PhotoInsights, aceste baze tehnice reprezintă doar 10% din ceea ce vei învăța.

Punem accentul pe armonie, simplitate și pe abilitatea fotografului de a transmite emoții, stări, povești și trăiri autentice. Dacă stăpânești aspectele tehnice, poți face fotografii corecte, însă doar un ochii educat din punct de vedere artistic poate compune o fotografie memorabilă, care te face să simți, să gândești, să admiri o stare sau să-ți imaginezi o poveste. Academia PhotoInsights este locul ideal pentru a te educa vizual, studiind lucrări celebre, artiști consacrați, curente, genuri, școli, mișcări și perioade.

Atenția noastră se concentrează asupra ta. Un fotograf fericit este cel căruia îi place ceea ce face, se regăsește în propriile lucrări și are impact în societatea din care face parte. La PhotoInsights vei găsi genul tău fotografic preferat, astfel încât să te exprimi și să-ți pui în valoarea capacitățile creatoare. Dacă ai găsit deja acest gen, poți participa la cursurile sau turele foto tematice, axate pe genul ales de tine. De asemenea, vei cunoaște fotografi de vârsta ta, cu interese comune, alături de care vei evolua, vei face schimb de experiență și vei învăța să lucrezi în echipă.

Mirela Momanu

Mirela Momanu

Trainer

Bună sunt Mirela!

Am început să cochetez cu fotografia prin 2009, dar încă încerc să aflu în fiecare zi ce mă atrage și mă motivează să ies pe strada și să fotografiez. Rpspunsul nu e niciodată același, dar conține un element

...Citeste mai mult
Mirela Momanu
Mirela Momanu

Trainer

Bună sunt Mirela!

Am început să cochetez cu fotografia prin 2009, dar încă încerc să aflu în fiecare zi ce mă atrage și mă motivează să ies pe strada și să fotografiez. Rpspunsul nu e niciodată același, dar conține un element comun: bucuria pe care o simt când anticipez momentul , urmată de certitudinea că acel moment a fost pe sufletul meu. Restul ține doar de speranța că acel cadru captat va transmite și privitorilor cel puțin o parte din emoția și bucuria surprinderii secvenței respective.

Fotografia de stradă m-a atras deoarece este mai mult decât o simplă înregistrare sau documentare a vieții de zi cu zi. Este interpretarea personală , a fiecăruia dintre noi, a ceea ce se afla în jurul nostru, zi de zi. Unii dintre noi surprind momente, alții surprind expresii, unii povești, altii concepte, și totul e acolo, în fotografia de stradă. Suntem diferiți, vedem diferit. Important este că ceea ce a fost surprins de fiecare dintre noi, pe stradă, să transmită privitorului o stare, un mesaj.

Vi s-a intamplat vreodată să ieșiti la fotografiat pe stradă, dar nu singuri? Să descoperiți străzile alături de un coleg pasionat și el de fotografia de stradă? Iar la sfârșitul zile să constatați că, în ciuda faptului ca ați pășit pe aceleași străzi, ați văzut aceleași momente și personaje, ați citit aceleași povești ale străzii… cărțile voastre au coperți diferite? Mi se pare fascinant că fotografia de stradă are atât de multe variante și abordări, parcă imagini ale unui caleidoscop de realități paralele, existând în același timp.

În acest context, te aștept alături de colegii mei să experimentăm împreună bucuria de a fotografia pe stradă!

Mihai Stetcu

Trainer

Sunt Mihai Stetcu si sunt ambasador Nikon, fotograf oficial Red Bull iar in cei peste 20 de ani de experienta am colaborat cu Reuters, EPA, AP, Antena 1, Gazeta Sporturilor si am calatorit in jurul lumii cu o multime de

...Citeste mai mult
Mihai Stetcu

Trainer

Sunt Mihai Stetcu si sunt ambasador Nikon, fotograf oficial Red Bull iar in cei peste 20 de ani de experienta am colaborat cu Reuters, EPA, AP, Antena 1, Gazeta Sporturilor si am calatorit in jurul lumii cu o multime de proiecte fantastice (si in continuare o fac).

Ca fotograf caut tot timpul sa ma dezvolt asa ca nu m-am oprit la o singura latura a fotografiei, am experimentat si invatat tot ce putea sa ma ajute sa ajung sa transform pasiunea, hobbyul in jobul perfect.

Mi-am dezvoltat creativitatea, abilitatea a comunica si de a ma juca cu lumina invatand fotografia de fashion si advertising.
Am invatat sa anticipez si mi-am antrenat viteza de reactie invatand fotografia de sport.
Fotografia de food mi-a aratat care sunt micile detalii care fac diferenta.
Am finisat imaginile mele invatand sa le editez.

Experienta mea de acum o datorez unor oameni fantastici care au corectat, slefuit, ghidat ceea ce eram eu ca fotograf la inceput de drum in anul 1994.
Daca doresti sa descoperi minunata lume a fotografiei, eu sunt aici si sunt gata sa iti ofer toata experienta mea.

Sunt pregatit sa iti arat cum fotografia poate:

 • sa ajunga de de hobby la acel job de care sa nu te plictisesti niciodata
 • sa ajunga de la hobby la acel job la care sa mergi cu zambetul pe buze
 • sa ajunga de la hobby la acel job care sa te faca sa sari jos din pat dimineata
 • sa ajunga de la hobby la acel job de la care nu mai vrei sa pleci in vacanta
Cosmin Garlesteanu

Cosmin Gârleșteanu

Trainer
Bucuresti

Bună, mă numesc Cosmin și de ceva timp fotografiez aproape exclusiv pe stradă.

Cu aproximativ zece ani în urmă, din motive care rămân un mister, am decis să cumpăr prima cameră foto. Am început prin a fotografia toate acele locuri care

...Citeste mai mult
Cosmin Garlesteanu
Cosmin Gârleșteanu

Trainer

Bună, mă numesc Cosmin și de ceva timp fotografiez aproape exclusiv pe stradă.

Cu aproximativ zece ani în urmă, din motive care rămân un mister, am decis să cumpăr prima cameră foto. Am început prin a fotografia toate acele locuri care mi se păreau interesante, fie că vorbim de peisaje sau de exersarea diverselor compoziții ori învățarea câtorva lucruri despre culori. Dar lipsea ceva... Factorul uman. Treptat, am început să depun eforturi pentru a-mi centra munca în jurul altor oameni și a încerca să le surprind emoțiile sau poveștile. Așa m-am apropiat tot mai mult de fotografia de stradă.

Dincolo de orice, iubesc fotografia pentru sentimentul de libertate pe care mi-l dă.

Mă atrag în mod deosebit compozițiile cu mesaj, cele de impact dar cel mai mult cele candide. Pe stradă urmăresc adesea și situațiile comice. E nevoie de umor în viața noastră pentru a fi mai creativi.

Urmaresc fotografi care fac altceva față de mine, care gândesc altfel cadrele. Mă „lupt” mereu cu tot ce înseamnă viziunea mea și sunt constant nemulțumit de ceea ce fac. Lucrez la asta, dar pe dealtă parte consider că, pentru mine cel puțin, este o cale spre progres.

Cred că începi să reacționezi la ce se întâmplă în jurul tău când începi să dai importanță și să îți pese de momentul în sine.  Nici măcar nu trebuie să apeși pe buton. De multe ori e suficient să fii părtaș...

La PhotoInsights, te aștept să experimentăm împreună bucuria de a fotografia pe stradă, de a ne conecta cu ea și cu acele clipe pe care le vom răpi ca amintiri pentru mai târziu.

Bucuresti

Tatiana Volontir

Trainer

Bună! Mă numesc Tatiana și o să-mi asum a mă prezenta drept fotograf portretist. Care a pornit de la pasiunea de a îmbina arta portretului clasic din pictura cu fotografia. In sensul ca fotografia pentru mine a început cu pasiunea

...Citeste mai mult
Tatiana Volontir

Trainer

Bună! Mă numesc Tatiana și o să-mi asum a mă prezenta drept fotograf portretist. Care a pornit de la pasiunea de a îmbina arta portretului clasic din pictura cu fotografia. In sensul ca fotografia pentru mine a început cu pasiunea pentru mise en scene, unde puteam sa petrec ore in sir, zile in sir. Studiam lumina, (direcție intensitate, temperatura de culoare), locul, recuzita, culorile, textura, subiectul cu trăsăturile si expresivitatea sa. Toate acestea trebuie sa fie suprapuse peste un context conceptual și simbolistic.

Am simțit mai pe îndelete ce ne spune lumina începând cu 2007 când mi-am luat primul aparat foto. Am descoperit ca îmi pot proiecta gândurile și stările pe o anumita imagine- fotografia devenind metoda care îmi este cel mai la îndemâna atât pentru introspecție cât si pentru creație.

In timp, fotografia a manifestat pentru mine si alte valente, cum ar fi - mai multa spontaneitate, munca in echipa, finalitate comerciala etc. Nu știu, fotografia e ca o viată in sine - cu foarte multe etape: suișuri si coborâșuri, elan, motivație, învățare, autodepășire, rutina, pauza, înțelepciune, redescoperire …

Apropo de munca de echipa, realizez ca sunt foarte multe lucruri pe care le putem învăța de la cei cu care interacționam din diferite domenii… Ca să putem progresa și să ne reinventăm, e absolut necesar să împărtășim cunoștințele, și să ne asigurăm că avem o concurență sănătoasă care să ne facă sa ne dorim mereu să creștem. Până la urma arta este și o reinventare continuă a tehnicii, care rezultă din cunoștințe plus creativitate. De aceea am și ales să împart cunoștințele mele în cadrul acestor cursuri. Aceasta lume pe care mi-o oferă fotografia e deosebit de împlinitoare.

Consider ca cele mai frumoase rezultate vin din munca depusă cu suflet și pasiune, doar atunci cea mai bună parte din tine reușește să iasă în lumină.

Luiza Marinas (Boldeanu)

Trainer Coordonator
0737 385 786
Bucuresti

Bună, mă numesc Luiza și îmi place să colecționez amintiri. Locurile pe care le-am vizitat și oamenii pe care i-am cunoscut de-alungul timpului m-au format ca om și mi-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul.

În 2007 am descoperit

...Citeste mai mult
Luiza Marinas (Boldeanu)

Trainer Coordonator

Bună, mă numesc Luiza și îmi place să colecționez amintiri. Locurile pe care le-am vizitat și oamenii pe care i-am cunoscut de-alungul timpului m-au format ca om și mi-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul.

În 2007 am descoperit fotografia. Această descoperire, mi-a adus curând mai mult decât mi-am imaginat vreodată. Fotografia a creat punți de comunicare între mine și subiectele mele, între mine și cei care îmi vedeau imaginile și nu în ultimul rând, intre subiectele mele și privitorii. Până a apăsa pe butonul declanșator, ascultam poveștile oamenilor și ale locurilor. Am început să-mi doresc ca prin fotografie să pot povesti celorlalți ceea ce îmi era împărtășit mie.

Am colecționat povesti din: România, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și alte țări mai mult sau mai puțin exotice.

Fotografia documentară mă atrage poate cel mai mult, însă am simțit la un moment dat să transmit prin imagini trăirile din sufletul meu, gândurile și experiențele. Mi-am dorit sa scriu cu lumina propriile povesti. Atunci am început să mă îndrept și către alte genuri fotografice cum ar fi portretul fine-art și fotografia conceptuală.

Fotografia m-a ajutat să cunosc locuri, oameni, să mă cunosc pe mine. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală m-a adus într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar eu simt să rămân un explorator fidel incurabil al acestui târam.

In timp, unele imagini au devenit cunoscute publicului larg prin diferite articole, interviuri și expoziții care mi-au umplut sufletul de bucurie. Însă nimic nu mă face mai fericita decât sa dau mai departe ceea ce știu. De aici pana la ideea de scoală de fotografie a mai fost un singur pas.

Mai multe imagini și informații puteți găsi pe www.luiza-boldeanu-photography.com.

 

0737 385 786
Bucuresti
Elena Corbu

Elena Corbu

Trainer
Bucuresti

Salutare, mă numesc Elena și sunt un fotograf creator. Au trecut în jur de 6 ani, poate și mai bine, de când m-am lăsat cucerită de arta fotografică și de poveștile ei. A apărut în viața mea dintr-o dorință pe

...Citeste mai mult
Elena Corbu
Elena Corbu

Trainer

Salutare, mă numesc Elena și sunt un fotograf creator. Au trecut în jur de 6 ani, poate și mai bine, de când m-am lăsat cucerită de arta fotografică și de poveștile ei. A apărut în viața mea dintr-o dorință pe care o purtam cu mine de când eram copil, dorința de a fi liberă. M-am simțit recunoscătoare încă de când am întâlnit-o și am știut din prima clipă că vom rămâne cele mai bune prietene până...la final.

Astăzi, pentru mine Arta Fotografică reprezintă mai mult decât o pasiune, reprezintă un mod de viață prin care mă exprim, comunic și de cele mai multe ori aleg să trăiesc. Nu aș putea să-ți dau o definiție exactă, pentru că ceea ce înțeleg eu prin fotografie este mai mult decât o imagine sau o emoție oprită în timp. Văd fotografia mai mult ca pe o filozofie, o poveste de viață, o călătorie plină de simboluri și mesaje care au rolul de a duce mai departe ceea ce noi numim trăire.

Stilul fotografic pe care l-am adoptat, în timp, este unul natural și fin, concentrându-mă să surprind trăiri, zâmbete și povești autentice. Ador simplitatea, minimalismul și bunul gust. Iubesc să fotografiez în lumină naturală pentru că doar așa pot crea imagini curate și diafane.

Îmi plac mult poveștile și oamenii, mă inspir din tot ce mă înconjoară și prin fiecare imagine încerc să redau o parte din mine și din modul cum privesc eu lumea.

De-a lungul timpului, am experimentat mai multe genuri fotografice și cel mai tare m-am regăsit în fotografia de portret, fine art, fotografia artistică și fotografia de eveniment. Îmi place să lucrez cu oameni deschiși cărora nu le este teamă să își lase poveștile la vederea ochiului meu.

Consider că educația vizuală are un rol deosebit de important în viața fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă sau naționalitate. Sunt momente în viața noastră când reușim să înțelgem o persoană sau un eveniment doar privindu-l/privind-o. Ori sunt momente speciale pe care reușim să le dăm mai departe doar prin intermediul imaginilor.

Atunci când vine vorba de a dărui mai departe experiențe și cunoștințe fotografice prefer să o fac într-un mediu cald, interactiv și creativ, înconjurată de persoane pasionate de fotografie.

Pasiunea și dorința reprezintă componentele esențiale în dezvoltarea unei vocații în viață. Și cred că orice ne-am alege să facem, important este să fie cu pasiune și dăruire, doar așa putem fi împliniți.

Bucuresti
Cristina Garlesteanu

Cristina Gârleșteanu

Trainer
Bucuresti

Bună, mă numesc Cristina și îmi place fotografia de stradă. Nu este singurul gen fotografic pe care îl practic dar, cumva, într-un mod ciudat, strada și poveștile ei infinite m-au acaparat din plin, cel puțin în ultimii 3-4 ani.

Dincolo de-a

...Citeste mai mult
Cristina Garlesteanu
Cristina Gârleșteanu

Trainer

Bună, mă numesc Cristina și îmi place fotografia de stradă. Nu este singurul gen fotografic pe care îl practic dar, cumva, într-un mod ciudat, strada și poveștile ei infinite m-au acaparat din plin, cel puțin în ultimii 3-4 ani.

Dincolo de-a fi o cale de relaxare şi defulare, de eliberare, fotografia implică pentru mine și conectarea la această lume, faptul de a vedea cu adevărat cât de frumoasă este şi de a te bucura de lucrurile aparent mărunte, lucru pe care, din păcate, începem să-l uităm tot mai des.

Cred că este important ca o fotografie „să vorbească”. Însă nu va vorbi niciodată tuturor. Şi de aceea este magică. Iar stilul este vocea. Şi nu-l poţi împrumuta, cumpăra, descărca sau fura. Sau poţi, dar nu va fi un stil al tău. Va fi o simplă modalitate de a te exprima, fără a atrage însă atenţia prin ceva. Fotografia este şi o minune, atunci când este făcută din suflet şi când ne bucurăm de ea. Uneori doar capturăm pentru eternitate ceva ce ne-a fost pus în faţa ochilor (dar şi asta trebuie să ştii cum se face), alteori însă fotograful îşi construieşte un mic univers al său, pe care apoi îl redă lumii întregi.

Multă vreme am fotografiat aproape integral în alb și negru, pentru că asta înseamna pentru mine întoarcere către lucrurile care contează, către simplitate, subtilitatea de tonuri și contraste, concentrarea pe esență și poate chiar mai mult.

Acum am revenit și spre culoare, iar fotografia de stradă simt că îmi permite să mă joc destul de mult, să experimentez, să aleg din multitudinea de povestiri de zi cu zi ale oamenilor sau din momentele pe care aceștia le trăiesc, conștient sau nu, în lumină sau în umbră, în zilele senine sau în cele încărcate de ploaie.

La PhotoInsights, te aștept să experimentăm împreună bucuria de a fotografia pe stradă, de a ne conecta cu ea și cu acele clipe pe care le vom răpi ca amintiri pentru mai târziu.

Bucuresti

Părerile celor ce ne-au ales