logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

Masterclass – Storytelling
Să învățăm să spunem povești în imagini.

 • Trainer: Luiza Marinaș (Boldeanu)
 • Nivel de fotografie: Intermediate 
 • Durată: 5 săptămâni
 • Tematică: Storytelling. Poetică fotografică
 • Cursul începe în data de: 24 Septembrie 2019

Imaginea reprezintă cea mai veche formă de comunicare a noastră, fapt dovedit încă din vremea preistoricilor care foloseau limbajul pictural, semnele și simbolurile pentru a se exprima. Ea unește partea materială cu cea expresivă, dând o latură personală compoziției prin alegerea formelor, a culorilor, a detaliilor și a tehnicilor de lucru. Cea mai recentă formă de comunicare vizuală universală este fotografia, deoarece aceasta este o reprezentare directă a unui subiect sau a unei situații, fiind lesne de înțeles, simțit și empatizat, spre deosebire de text care implică cunoașterea limbii în care este scris.

Conceptul de Storytelling reprezintă una dintre cele mai mare provocări în orice artă, în special în arta fotografică deoarece fiecare poveste sau descriere amănunțită a unui eveniment trebuie realizată cursiv și ușor de înțeles.

Master-class-ul de storytelling îți oferă oportunitatea de a cunoaște și înțelege întregul procesul de exprimare vizuală, fie ca vorbim de crearea unei povești, de o descriere detaliată a unui eveniment sau de documentarea pe o anumită perioadă de timp a unei colectivități, fără a cădea în ambiguitate. Astfel, vei avea posibilitatea de a descoperi noi modalități de a-ți contura propria viziune, precum: documentarea, cunoașterea și înțelegerea subiectului ales, abordarea subiectului, crearea unui context, importanța simbolului în imagine, relația dintre elementele compoziționale ale imaginii și nu numai.

 

Cursurile de master-class includ:

 • Evaluarea portofoliului
 • 15 ore de studiu intensiv
 • Suport digital al tuturor lecțiilor predate
 • Feedback pe toată perioada dedicată cursului
 • 1 zi de Workshop sub îndrumarea trainerului
 • Diploma de participare
 • Oportunitatea de a fi publicat în * Galeria online Photo Insights *
 • Șansa de a avea cele mai frumoase fotografii publicate în revista anuală Photo Insights
 • Posibilitatea ca cele mai bune lucrări ale tale să facă parte din expoziția anuală Photo Insights

 

Principalul obiectiv al cursului de față este acela de a oferi experiențe calitative, bazate pe studii practice și activități interactive tuturor curanților care vor să descopere importanța unei povești vizuale în descrierea, sublinierea sau redarea unui moment, subiect sau eveniment, prin cunoașterea și înțelegerea etapelor cheie, precum și definirea viziunii artistice.

 

La finalul acestui curs fiecare participant va ști cum să povestească cu îndemânare, simplitate și creativitate în fotografiile sale ceea ce vede, indiferent că facem referire la farmecul unei persoane, frumusețea unui peisaj, esența unei situații, emoțiile unei eveniment, inspirația unui moment sau chiar propria poveste de viață.

Acest Master-class se adresează tuturor pasionaților de fotografie și iubitorilor de frumos care își doresc să descopere noi moduri de abordare ale fotografiei și să creeze imagini care spun povești aparte.

În urma cursului de Storytelling, vei înțelege care este cea mai buna variantă de a transpune elementele definitorii precum conceptul, idea, emoția și starea într-o formă concretă, finală a unei fotografii sau al unui set unitar de imagini. Vei cunoaște care îți sunt propriile limite și cum le poți depăși. Pe parcursul cursului vom aborda aspecte precum limbajul pictural, tipuri de fotografie, importanța autenticității în conturarea propriului stil, puterea de a atrage atenția asupra reprezentării artistice, ce este arta, tipologii de subiecte, capacitatea de a gândi în imaginii sau de relata și interpreta, simplitatea și armonia vizuală, puterea comunicării și importanța documentarii în prealabil.

 

Temele principale pe care le vom studia sunt:

 • Care sunt calitățile unei povești vizuale captivante
 • Modalități de integrare a privitorului în povestea fotografică
 • Puterea storytelling-ului în arta fotografică
 • Cum să îți dezvolți și antrenezi zilnic creativitatea astfel încât să îți devină un obicei
 • Diferite moduri și tehnici de abordare ale subiectului indiferent de natura acestuia
 • Îmbinarea armonioasă a elementelor compoziționale
 • Simbolurile în fotografie
 • Cum să comunici audienței / privitorilor esența poveștii tale într-un mod atractiv
 • Atitudinea fotografului față de mijlocul său de exprimare

 

Cursul de față este un curs intensiv, fiind compus în proporții egale de practică și teorie. Întregul program va fi susținut într-o atmosferă plăcută și creativă, sub îndrumarea și coordonarea trainerilor Photo Insights, prin intermediul activităților practice și metodelor de lucru specifice. În plus, toate imaginile finale realizate pe parcursul master-class-ului vor fi însoțite de feedback constructiv și recomandările necesare în vederea îmbunătățirii metodei personale de lucru.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Cursurile de tip master-class îți oferă o modalitate complexă de a învăța cum să atragi privitorul pentru o secundă și să îi șoptești subtil mesajul pe care dorești să îl transmiți prin intermediul mijlocului de expresie, începând cu principiile care îi stau la bază până la încălcarea acestora într-un mod autentic și creativ. Te va ajuta să îți lărgești orizonturile, să descoperi moduri noi de a vedea, de a te inspira și de a aprofunda fotografia.

Este un curs intensiv cu o metodă de predare interactivă, fiecare lecție din cele 5 ședințe fiind însoțită de studiu și feedback constructiv, în așa fel încât tu să poți învăța pas cu pas, ce înseamnă să gândești și construiești o imagine care să spună ceva semnificativ, cum să creezi și să dai naștere unui personaj, cum să progresezi de la schiță la imaginea finală, urmând o zi de workshop în care vom aprofunda tot ce am studiat.

 

Programul este special conceput pentru a parcurge cu ușurință toate etapele compoziției și constă în 5 ședințe a câte 3h, o dată pe săptămâna, de studiu teoretic în clasă unde cursanți pot fi prezenți fizic în sala de curs sau remote din oricare parte a lumii și 1 zile de workshop. Locația workshop-ului va fi anunțată la începutul cursului.

1. Creativitate, Inspirație și Autenticitate

De unde ne inspirăm

Să învățăm să vedem

Sa ne dezvoltăm capacitatea de a reda și interpreta lumea din jurul nostru

Depășirea clișeelor

Caracteristicile fotografiei

2. Dinamica în imagine

Tipuri de subiecte și abordarea acestora

Armonie vizuală

Expunerea perfectă

Organizarea imaginii. Momentul declanșării

3. Perceptia vizuală. Simbol

Capturând emoții

Importanța detaliilor. Dominanța

Nuanțele mediul înconjurător

Metafore vizuale

4. Etapele cheie ale creației

Calitățile unui fotograf

Explorarea subiectului

Căutarea ordinii

Importanța răbdării și a intuiției

5. De la idee la concept la rezultat

Crearea misterului în imagine

Redarea senzorialului în fotografie

Teme universale

Eseul fotografic

Sfaturi practice

Programul celor 3 zile de workshop este unul orientativ și poate fi modificat în funcție de vreme și oportunitățile fotografice ce pot apărea.

Ziua de Workshop

Prima parte a zilei o vom dedica conceperii unei idei pe care o vom transforma într-o mini serie de imaginii. Vom parcurge împreună frumosul drum al creației de la idee la imaginea finală. Vom alege împreună locația, recuzita și vestimentația punând accept pe semnificația fiecărui element inclus în cadru.

Vom sublinia importanța unui aspect care este deseori neglijat și anume interesul nostru față de subiect sau față de ceea ce ne pasionează și ne trezește sentimente, emoții și trăirii în raport cu acesta. Vom descoperi de ce planificarea, documentarea, răbdarea și inventivitatea prezintă un rol aparte în viața unui artist, de asemenea, vom pătrunde în misterioasa lume a simbolurilor, a elementelor ce construiesc cadrul, a culorilor, a poziției corpului subiectului nostru și a importanței luminii în conturarea mesajului, a poziționării subiectului în cadru și a compoziției.

Cea de-a doua parte a zilei o vom dedica minimalismului descoperind simplitatea în compoziție, puritatea formelor, rolul contrastelor, a luminii și a culorilor. Ne vom îndrepta atenția către simbolistica fiecărui element pe care decidem să îl includem în cadru, a luminii și compoziției alese.

 • Ședință foto
 • Prânz
 • Ședință foto
 • Pauza de cafea
 • Ședință foto
 • Feedback, concluzii și impresii

Echipament foto

Pentru o bună desfășurare a activităților din cadrul cursurilor de fotografie artistică este necesar să se dispună de un aparat de fotografiat, preferabil DSRL cu obiective de schimb, indiferent de distanța focală. De asemenea, vor fi necesare și accesoriile de bază, precum: trepiedul, un acumulator, un hard-disk extern pentru stocarea informațiilor, un card de rezervă, un laptop și o geantă sau un rucsac care să vă asigure transportul echipamentului foto în orice condiții.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Academia PhotoInsights se angajează să-ți asigure, în cadrul tuturor activităților prestate, fie ele cursuri, ateliere sau workshopuri de fotografie, servicii de calitate. Toate informațiile prezentate în cadrul cursurilor/atelierelor/workshopurilor te vor ajuta la dezvoltarea ulterioară și îți vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu. Toate serviciile pe care ți le oferim se supun dispozițiilor ce se regăsesc mai jos și în contractul de prestări servicii ce se va încheia între noi și tine. Acceptarea acestor condiții o vei face implicit odată cu completarea formularului de înscriere și plata avansului.

Toate informațiile personale furnizate de către tine la orice activitate organizată de Academia PhotoInsights, atât la înscriere cât și în timpul acestora, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile Academiei. Ele nu vor fi înstrăinate terților. Pentru mai multe detalii te rog să citești Politica de confidențialitate PhotoInsights.

 

Preț: 180 EUR
Depozit inițial: 25% din valoarea totală
Pentru plata integrală veți beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Număr de locuri: 8
Cursul începe la data de: 24 Septembrie 2019

 

Prețul include:

 • Evaluarea portofoliului
 • 15 ore de studiu intensiv
 • Suport digital al tuturor lecțiilor predate
 • Feedback pe toată perioada dedicată cursului
 • 1 zi de Workshop sub îndrumarea trainerului

 

Prețul nu include:

 • Transportul (implicit cazarea și mâncarea) către locația celor 3 zile de Workshop
 • În cazul în care locația dorită este în afara orașului București, prețul nu include transportul și cazarea trainerului

 

Termene de plată

Plata avansului/depozitului inițial va fi efectuată în momentul înscrierii la curs.
Dacă v-ați rezervat locul la un curs printr-un depozit, diferența de plată trebuie achitată până cel târziu cu o săptămână înainte de începerea cursului. Dacă nu ați achitat suma integrală până la această dată, vă veți pierde depozitul și locul la curs, excepție făcând cursurile one to one, unde plata se poate face în 4 tranșe.
Pentru plata integrală veți beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Prețul contractului se calculează în Euro – plătibili, în lei la cursul BNR din data facturării.

 

Modalități de plată

Plata se poate realiza prin virament bancar în contul nostru deschis la ING Bank București sau prin plata cu cardul pe site. Pentru ocuparea locului este necesară plata avansului de 25%.
Detaliile plații prin virament vor fi comunicate fiecărui participant în urma înscrierii.

 

Politica de anulare a atelierelor/workshopurilor și cursurilor

Înțelegem că pot apărea circumstanțe în care anularea participării la curs este inevitabilă. Cu toate acestea, cu o lună înainte de începerea unui eveniment, aranjamentele financiare aferente acestuia au fost deja făcute, iar plățile devin total sau parțial nerambursabile. Astfel, se aplică următoarele condiții la momentul contramandării participării:
Mai mult de 4 săptămâni înainte de eveniment – Rambursare integrală, mai puțin depozitul.
1 – 4 săptămâni înainte de eveniment – rambursare 50%
Mai puțin de o săptămână până la eveniment – plățile sunt nerambursabile
Toate depozitele sunt nerambursabile.
Anulările trebuiesc confirmate în scris la office@photoinsights.ro.

 

Înscrierea participanților

După completarea formularului veți primi o înștiințare prin care vi se va confirma înscrierea la curs și veți fi contactat de un reprezentant al Academiei.
În funcție de modul de plată – cu cardul sau prin transfer bancar – veți fi înștiințați de situația plății Dvs:

 • la plata cu cardul, operatorul de plăți Paypal va procesa și va emite documentele de plată.
 • la plata prin transfer bancar procesarea și documentele de plata vor fi emise de către prestator.

Înscrierea/rezervarea unui loc este considerată ca fiind valabilă numai în momentul în care veți achita avansul/depozitul.

 

Condiții de sănătate

Prin completarea formularului de înscriere și plata depozitului, participanții certifică faptul că nu suferă de boli psihice sau alte dizabilități care ar putea crea un risc pentru ei sau ceilalți participanți. Ne rezervăm dreptul de a cere o adeverință medicală care să dovedească starea de sănătate a cursanților.
Odată ce înscrierea a fost realizată, circumstanțele medicale vor fi considerate excepții de la aplicarea politicilor de anulare, numai dacă se va prezenta un certificat medical relevant care să ateste imposibilitatea de a participa. În acest caz ne rezervăm dreptul ca în funcție de data anulării să returnăm un anume cuantum din costul serviciilor noastre.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Loading

Vă recomandăm și:

 • Mihai Ștețcu
  Workshop de fotografie de sport
 • © Luiza Marinaș
  Workshop - Portretul artistic
 • Masterclass - Storytelling - Să învățăm să spunem povești în imagini
 • Masterclass - Lumina, creionul fotografului
 • Masterclass - Compoziția fotografică dincolo de cotidian
 • Curs One to One - Fotografia de sport. Anticipează momentul cheie
 • Curs One to One - Travel & documentar. Descoperă esența locurilor noi
 • Curs One to One - Inițiere în fotografie. Surprindem momente frumoase
 • Curs One to One - Fine Art. De la schiță la fotografie

Părerile celor ce ne-au ales

Loading