logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

Masterclass – Lumina, creionul fotografului.
Să învățăm să desenăm cu lumini și umbre.

 • Trainer: Luiza Marinaș (Boldeanu)
 • Nivel de fotografie: Intermediate 
 • Durată: 5 săptămâni
 • Tematică: Magia luminii
 • Cursul începe la data de: 14 Iunie 2019

Lumina reprezintă mijlocul de expresie al unui fotograf și totodată este cel mai important simbol al său. Fără lumină, fotograful este asemeni unui pictor fără culori, asemeni unui scriitor fără cuvinte sau unui sculptor legat la mâini. Este surprinzător cum majoritatea fotografiilor consideră lumina ca fiind ceva normal, atribuindu-i atenție doar atunci când vine vorba despre intensitate sau direcție. Ei omit faptul că aceasta se manifestă în mai multe forme diferite și că o pot alege pe cea mai potrivită în funcție de context.

Înainte de a învăța cum să compunem o imagine și care sunt subiectele potrivite sau însușirile acestora, este necesar să îți răspunzi la câteva întrebări fundamentale, precum: Care este cu adevărat rolul luminii în imaginile noastre? Ce fel de lumină aveam în cadru? Cum putem utiliza proprietățile luminii pentru a pune în valoare subiectul?

Ceea ce face ca imaginile tale să fie pline de conținut semnificativ este modul în care tratezi lumina, umbrele, contrastele și tonurile de gri. Astfel, s-ar putea spune că ne construim imaginile pornind de la controlul și cunoștințele pe care le avem asupra acestor elemente.

 

Cursurile de masterclass includ:

 • Evaluarea portofoliului
 • 15 ore de studiu intensiv
 • Suport digital al tuturor lecțiilor predate
 • Feedback pe toată perioada dedicată cursului
 • 1 zi de Workshop sub îndrumarea trainerului
 • Diploma de participare
 • Oportunitatea de a fi publicat în * Galeria online Photo Insights *
 • Șansa de a avea cele mai frumoase fotografii publicate în revista anuală Photo Insights
 • Posibilitatea ca cele mai bune lucrări ale tale să facă parte din expoziția anuală Photo Insights

 

Principalul obiectiv al cursului de față este acela de a oferi experiențe calitative, bazate pe studii practice și activități interactive tuturor curanților care vor să descopere pașii fundamentali ai luminii perfecte în fotografie. Doar înțelegând ceea ce ne transmite lumina putem crea atmosferă și magie în compoziția fotografică, descoperind astfel adevărata cheie către arta fotografică.

 

La finalul acestui curs intensiv fiecare cursant va ști cum să se folosească de adevăratul potențial al luminii și va înțelege că tot lumina este ca care poate schimba mesajul fotografiei dar și modul în care aceasta este percepută de privitor.

Acest Master-class se adresează pasionaților de fotografie și iubitorilor de frumos care își doresc să se focalizeze pe a realiza imagini care spun o poveste, fotografii ce vor rămâne întipărite în mintea privitorilor pentru totdeauna.

Master-class-ul de față îți oferă o înțelegere detaliată asupra luminii și a principalelor sale calități și funcții. Lumina este abordată ca element principal de compoziție, iar înțelegerea relației dintre aceasta și celelalte elemente ale cadrului te vor ajuta să redai acele însușiri specifice ale subiectului care fac diferența în fotografiile tale.

 

Temele principale pe care le vom studia sunt:

 • Vom descoperi cum să „vedem” lumina
 • Vom înțelege cum funcționează lumina și importanța ei în fotografie
 • Cum să profităm de lumina naturală, direcția și proprietățile acesteia
 • Diferite moduri și tehnici de utilizarea a luminii
 • Cum să folosim lumina pentru a da viața imaginilor noastre
 • Vom explora poziția subiectului în funcție de lumina pe care o avem, cercetând cu atenție zonele de lumină, umbră și penubră
 • Vom înțelege ce este degradeul tonurilor de gri și cum putem contura formele corpului uman cu ajutorul acestora
 • Vom “sculpta” subiectul ajutându-ne de direcția și proprietățile luminii
 • Vom analiza impactul luminii asupra compoziției, recuzitei și cromaticii

 

Master-class-ul de față este un curs este intensiv, fiind compus în proporții egale de practică și teorie. Întregul program va fi susținut într-o atmosferă plăcută și creativă, sub îndrumarea și coordonarea trainerilor Photo Insights, prin intermediul activităților practice și a studiilor de caz însoțite de feedback atât pe fotografiile din portofoliul cursanților cât și pe cele realizate de-a lungul cursului.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Cursurile de tip master class îți oferă o modalitate complexă de a învăța tot ce trebuie să știi despre compoziție, începând cu principiile care îi stau la bază până la încălcarea acestora într-un mod autentic și creativ. Te va ajuta să îți lărgești orizonturile, să descoperi moduri noi de a vedea, de a te inspira și de a aprofunda fotografia.

Este un curs intensiv cu o metodă de predare interactivă, fiecare lecție din cele 5 ședințe fiind însoțită de studiu și feedback constructiv, în așa fel încât tu să poți învăța pas cu pas, ce înseamnă să gândești și construiești o imagine cu o poveste, cum să creezi și să dai naștere unui personaj, cum să treci de la schiță la imaginea finală, urmând o zi de workshop în care vom aprofunda tot ce am studiat.

 

Programul este special conceput pentru a parcurge cu ușurință toate etapele compoziției și constă în 5 ședințe a câte 3h, o dată pe săptămâna, de studiu teoretic în clasa unde cursanți pot fi prezenți fizic în sala de curs sau remote din oricare parte a lumii și o zi de workshop. Locația workshop-ului va fi anunțată la începutul cursului.

1. Să înțelegem expunerea

Elementele expunerii

Expuneri echivalente

Expunere corectă vs expunere perfectă

Expuneri simple vs expuneri dificile

Sfaturi practice

2. Tipuri de lumină

Intensitatea luminii

Lumina naturală / Lumina artificială

Lumina combinată

Direcția luminii

Sfaturi practice

3. Să învățăm să vedem lumina

Lumina directă vs lumina difuză

Mărimea și forma luminii

Lumina principală vs lumina secundară

Filtrele foto

Sfaturi practice

4. Lumina ca element de compoziție

Intensitatea luminii

Tipuri de iluminare

Umbrele și importanța acestora

Impactul luminii asupra elementelor din imagine – zonele luminate, umbra, penumbra

Fotografia high key și fotografia low key

5. Emoția luminii

Proprietățile luminii/ efectele luminii în contact cu alte suprafețe

Atmosfera – culoarea luminii

Relația dintre lumină și culoare

Sfaturi practice

Programul zilei de workshop este unul orientativ și poate fi modificat în funcție de vreme și oportunitățile fotografice ce pot apărea.

Ziua de Workshop

Prima parte a zilei vom pune accent pe lumina indoor, fie ea laterală, frontală sau contralumină. Ne vom juca cu direcția și intensitatea luminii față de subiectul nostru în diferite tipuri de iluminare. Vom explora distanța și poziția subiectului față de sursa de lumina și vom atribui rolul dorit personajului prin sculptarea trăsăturilor feței cu ajutorul luminii. Vom analiza impactul luminii asupra cromaticii, compoziției și subiectului.

Cea de-a doua parte a zilei o vom dedica luminii de tip enviromental – outdoor unde vom pune accent pe tipurile, direcția și proprietățile luminii. Vom analiza intensitatea luminii și vom exemplifica cum o putem folosi în funcție de ideea și conceptul nostru. Apoi ne vom îndrepta atenția către lumina difuză în vederea realizării imaginilor calme, liniștite care ating subtil emoțiile privitorilor.

 • Ședință foto
 • Prânz
 • Ședință foto
 • Pauza de cafea
 • Ședință foto
 • Feedback, concluzii și impresii

Echipament foto

Pentru o bună desfășurare a activităților din cadrul cursurilor de fotografie artistică este necesar să se dispună de un aparat de fotografiat, preferabil DSRL cu obiective de schimb, indiferent de distanța focală. De asemenea, vor fi necesare și accesoriile de bază, precum: trepiedul, un acumulator, un hard-disk extern pentru stocarea informațiilor, un card de rezervă, un laptop și o geantă sau un rucsac care să vă asigure transportul echipamentului foto în orice condiții.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Academia PhotoInsights se angajează să-ți asigure, în cadrul tuturor activităților prestate, fie ele cursuri, ateliere sau workshopuri de fotografie, servicii de calitate. Toate informațiile prezentate în cadrul cursurilor/atelierelor/workshopurilor te vor ajuta la dezvoltarea ulterioară și îți vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu. Toate serviciile pe care ți le oferim se supun dispozițiilor ce se regăsesc mai jos și în contractul de prestări servicii ce se va încheia între noi și tine. Acceptarea acestor condiții o vei face implicit odată cu completarea formularului de înscriere și plata avansului.

Toate informațiile personale furnizate de către tine la orice activitate organizată de Academia PhotoInsights, atât la înscriere cât și în timpul acestora, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile Academiei. Ele nu vor fi înstrăinate terților. Pentru mai multe detalii te rog să citești Politica de confidențialitate PhotoInsights.

 

Preț: 160 Euro
Depozit inițial: 25% din valoarea totală
Pentru plata integrală veți beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Număr de locuri: 8
Cursul începe la data de: 14 Iunie 2019

 

Prețul include:

 • Evaluarea portofoliului
 • 15 ore de studiu intensiv
 • Suport mdigital al tuturor lecțiilor predate
 • Feedback pe toată perioada dedicată cursului
 • 1 zi de Workshop sub îndrumarea trainerului

 

Prețul nu include:

 • Transportul (implicit cazarea și mâncarea) către locația celor 3 zile de Workshop
 • În cazul în care locația dorită este în afara orașului București, prețul nu include transportul și cazarea trainerului

 

Termene de plată

Plata avansului/depozitului inițial va fi efectuată în momentul înscrierii la curs.
Dacă ți-ai rezervat locul la un curs printr-un depozit, diferența de plată trebuie achitată până cel târziu cu o săptămână înainte de începerea cursului. Dacă nu ai achitat suma integrală până la această dată, îți vei pierde depozitul și locul la curs, excepție făcând cursurile one to one, unde plata se poate face în 4 tranșe.
Pentru plata integrală vei beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Prețul contractului se calculează în Euro – plătibili, în lei la cursul BNR din data facturării.

 

Modalități de plată și înscrierea participanților

După completarea formularului vei primi o înștiințare prin care ți se va confirma înscrierea la curs și vei fi contactat de un reprezentant al Academiei.

Plata se poate realiza prin virament bancar în contul nostru deschis la ING Bank București sau prin plata cu cardul pe site, după cum urmează:

 • Online cu card bancar prin operatorul de plăți Paypal, care va procesa și va emite documentele de plată.
 • Plata prin transfer bancar unde procesarea și documentele de plata vor fi emise de către prestator. Detaliile plații prin virament vor fi comunicate fiecărui participant în urma înscrierii.
 • Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visă/Maestro/Mastercard).
  • Dacă ați ales metoda de plată „Online prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.
  • Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visă și Mastercard (Visă/Visă Electron și Mastercard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate că cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
  • „3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visă și Mastercard.
  • Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Pentru ocuparea locului este necesară plata avansului de 25%. Înscrierea/rezervarea unui loc este considerată ca fiind valabilă numai în momentul în care veți achita avansul/depozitul.

 

Politica de anulare a atelierelor/workshopurilor și cursurilor

Înțelegem că pot apărea circumstanțe în care anularea participării la curs este inevitabilă. Cu toate acestea, cu o lună înainte de începerea unui eveniment, aranjamentele financiare aferente acestuia au fost deja făcute, iar plățile devin total sau parțial nerambursabile. Astfel, se aplică următoarele condiții la momentul contramandării participării:
Mai mult de 4 săptămâni înainte de eveniment – Rambursare integrală, mai puțin depozitul.
1 – 4 săptămâni înainte de eveniment – rambursare 50%
Mai puțin de o săptămână până la eveniment – plățile sunt nerambursabile
Toate depozitele sunt nerambursabile.
Anulările trebuiesc confirmate în scris la contact@photoinsights.ro.

 

Condiții de sănătate:

Prin completarea formularului de înscriere și plata depozitului, participanții certifică faptul că nu suferă de boli psihice sau alte dizabilități care ar putea crea un risc pentru ei sau ceilalți participanți. Ne rezervăm dreptul de a cere o adeverință medicală care să dovedească starea de sănătate a cursanților.
Odată ce înscrierea a fost realizată, circumstanțele medicale vor fi considerate excepții de la aplicarea politicilor de anulare, numai dacă se va prezenta un certificat medical relevant care să ateste imposibilitatea de a participa. În acest caz ne rezervăm dreptul ca în funcție de data anulării să returnăm un anume cuantum din costul serviciilor noastre.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Loading

Vă recomandăm și:

 • Mihai Ștețcu
  Workshop de fotografie de sport
 • © Luiza Marinaș
  Workshop - Portretul artistic
 • Masterclass - Storytelling - Să învățăm să spunem povești în imagini
 • Masterclass - Lumina, creionul fotografului
 • Masterclass - Compoziția fotografică dincolo de cotidian
 • Curs One to One - Fotografia de sport. Anticipează momentul cheie
 • Curs One to One - Travel & documentar. Descoperă esența locurilor noi
 • Curs One to One - Inițiere în fotografie. Surprindem momente frumoase
 • Curs One to One - Fine Art. De la schiță la fotografie

Părerile celor ce ne-au ales

Loading