logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

Masterclass – Compoziția fotografică dincolo de cotidian
Să învățăm sa vedem dincolo de reguli și principii

 • Trainer: Luiza Marinas (Boldeanu)
 • Nivel de fotografie: Intermediate 
 • Durată: 5 săptămâni
 • Tematică: Elementele fotografiei – Compoziție
 • Cursul începe la data de: 15 Mai 2019

“În fiecare fotograf se află un artist care așteaptă să se exprime.”

O fotografie care reușește să ne atragă cu adevărat atenția încă de la prima vedere este acea fotografie compusă armonios în care toate elemente se îmbină perfect. Putem spune că fiecare fotografie reprezintă un scop în sine, iar fiecare fotograf, indiferent de nivelul la care se află și de genul abordat, trebuie să parcurgă anumite etape fundamentale prin care să pună cât mai bine în lumină subiectul avut în vedere pentru a-i lămuri esența.

Astfel orice mișcare pe care o faci face în raport cu subiectul tău, fie că vorbim despre modul cum poziționezi camera, momentul în care alegi să declanșezi sau cum îl încadrezi, te va conduce la îndeplinirea scopului.

Master-class-ul de față propune o abordare altfel, cu totul nouă asupra fotografiei. Lăsând la o parte clișeele și ideile comune ce tind să fie folosite de majoritatea fotografilor, îndrăznește să prezinte compoziția într-o formă artistică și cu o structură bine definită. În acest mod, tu vei ști cum să folosești mijlocul de expresie în avantajul tău pentru a reuși să transmiți clar și expresiv propriile sentimente și emoții pe care le ai în raport cu subiectul său.

 

Cursurile de masterclass includ:

 • Evaluarea portofoliului
 • 15 ore de studiu intensiv
 • Suport digital al tuturor lecțiilor predate
 • Feedback pe toată perioada dedicată cursului
 • 1 zi de Workshop sub îndrumarea trainerului
 • Diploma de participare
 • Oportunitatea de a fi publicat în * Galeria online Photo Insights *
 • Șansa de a avea cele mai frumoase fotografii publicate în revista anuală Photo Insights
 • Posibilitatea ca cele mai bune lucrări ale tale să facă parte din expoziția anuală Photo Insights

 

Principalul obiectiv al cursului de față este acela de a-ți oferi experiențe de calitate, bazate pe studii practice și activități interactive, pentru a descoperi pașii fundamentali ai unei compoziții de aur în fotografie.

Vom trata compoziția ca un întreg proces de exprimare a viziunii fotografice, axându-ne atât pe importanța și semnificația elementelor incluse/excluse din cadru, cât și pe o serie de tehnici de lucru cu ajutorul cărora îți vei îmbunătățiți semnificativ compozițiile fotografice.

Acest Master-class se adresează pasionaților de fotografie și iubitorilor de frumos care își doresc să descopere noi moduri de abordare ale fotografiei și să creeze imagini care spun povești aparte.

În urma master-class-ului, vei ști cum să folosești fiecare element din compoziție în avantajul lor și cum să îți depășești propriile limitele în procesul de creație. De asemenea, vei înțelege mult mai bine aspecte precum: regula treimilor aplicată, unghiuri benefice pentru subiect, echilibrul static și echilibrul dinamic, contrastul, liniile conducătoare și simetria, contrastul și simplitatea, lumina și umbra, elementele cheie și elementele secundare, comunicarea cu subiectul și poziționarea acestuia în compoziția finală.

 

Temele principale pe care le vom studia sunt:

 • Capacitatea de a vedea creativ;
 • Compoziția simplă, dar captivantă;
 • Puterea poveștii narative în compoziția fotografică;
 • Secretele unei compoziții artistice de succes;
 • Lumina și rolul acesteia în compoziție;
 • Diferența dintre o fotografie color și una alb negru;
 • Semnificația fiecărui element de compoziție și rolul său.

 

Master-class-ul de compoziție este un curs intensiv, fiind compus în proporții egale de practică și teorie. Întregul program va fi susținut într-o atmosferă plăcută și creativă, sub îndrumarea și coordonarea trainerilor Photo Insights, prin intermediul activităților practice și metodelor de lucru specifice. În plus, toate imaginile finale realizate pe parcursul master-class-ului vor fi însoțite de feedback constructiv și recomandările necesare în vederea îmbunătățirii metodei personale de lucru.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Cursurile de tip master class îți oferă o modalitate complexă de a învăța tot ce trebuie să știi despre compoziție, începând cu principiile care îi stau la bază până la încălcarea acestora într-un mod autentic și creativ. Te va ajuta să îți lărgești orizonturile, să descoperi moduri noi de a vedea, de a te inspira și de a aprofunda fotografia.

Este un curs intensiv cu o metodă de predare interactivă, fiecare lecție din cele 5 ședințe fiind însoțită de studiu și feedback constructiv, în așa fel încât tu să poți învăța pas cu pas, ce înseamnă să gândești și construiești o imagine cu o poveste, cum să creezi și să dai naștere unui personaj, cum să treci de la schiță la imaginea finală, urmate de o zi de workshop în care vom aprofunda tot ce am studiat.

 

Programul este special conceput pentru ca tu să parcurgi cu ușurință toate etapele compoziției și constă în 5 ședințe a câte 3h, o dată pe săptămâna, de studiu teoretic în clasa unde poți fi prezent fizic în sala de curs sau remote din oricare parte a lumii și o zi de workshop. Locația workshop-ului va fi anunțată la începutul cursului.

1. Să înțelegem compoziția

Subiectul

Forma, unghiul

Planurile

Regula treimilor și numărul de aur

Ce este punctul focal

Elemente care distrag privirea

2. Misterele fotografiilor / Secretele unei compoziții de aur

Pasiune, Implicare, Viziune

Numere impare

Regula treimilor aplicata

Ce includem și ce excludem din cadru (proporția)

Geometria

3. Puterea de a atrage atenția

Liniile și rolul acestora în direcționarea privirii

Forme și suprafețe

Umplerea cadrului

Crearea dinamicii în fotografie

Importanta fundalului și prim planului în redarea mesajului

Lumina ca element de compoziție

4. Compoziția perfectă / În căutarea compoziției perfecte

Perspectiva și adâncimea în spațiul plan

Înrămarea subiectului / Excluderea subiectului

Fotografia în fotografie

Echilibru vizual. Dominanta

Importanta detaliilor

5. Compoziția este subiectiva.Capacitatea de a gândi în imagini

Cum să citim o fotografie

Căutarea ordinii în haos

Puțină culoare – compoziție cromatică

Compoziția din jurul subiectului

Abordarea minimalistă. Simplitate

Contrastul ditre elemente

Cum să încălcam regulile

Programul zilei de workshop este unul orientativ și poate fi modificat în funcție de vreme și oportunitățile fotografice ce pot apărea.

Ziua de Workshop

În prima parte a zilei vom studia portretul și vom parcurge fiecare pas de la idee la imaginea finală. Vom alege împreună recuzita, locația și compoziția imaginii finale, înțelegând că toate tipurile de fotografie au la baza același concept. Scopul nostru este de a te face să “vezi” fotografic. Să realizezi când și cum înrămăm subiectul, cum direcționăm privirea, ce înseamnă numărul trei în compoziție și să descoperim compoziția perfecta dintr-o maree de elemente înconjurătoare.

Cea de-a parte a zilei o vom petrece pe stradă, mergând pe urmele lui Bresson. Aici ne vom juca cu liniile, vom cunoaște importanța geometriei și cât de complexă poate fi anticiparea unei scene în compoziția fotografică. Sau cât de important este să conștientizăm că lumina poate fi utilizata ca element compozițional.

Te vom învață cum să fii propriul director de fotografie și scenarist în același timp.

 • Ședință foto
 • Prânz
 • Ședință foto
 • Pauza de cafea
 • Feedback, concluzii și impresii

Echipament foto

Pentru o bună desfășurare a activităților din cadrul cursurilor de fotografie artistică este necesar să se dispună de un aparat de fotografiat, preferabil DSRL cu obiective de schimb, indiferent de distanța focală. De asemenea, vor fi necesare și accesorile de bază, precum: trepiedul, un acumulator, un hard-disck extern pentru stocarea informațiilor, un card de rezervă, un laptop și o geantă sau un rucsac care să vă asigure transportul echipamentului foto în orice condiții.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Academia PhotoInsights se angajează să-ți asigure, în cadrul tuturor activităților prestate, fie ele cursuri, ateliere sau workshopuri de fotografie, servicii de calitate. Toate informațiile prezentate în cadrul cursurilor/atelierelor/workshopurilor te vor ajuta la dezvoltarea ulterioară și îți vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu. Toate serviciile pe care ți le oferim se supun dispozițiilor ce se regăsesc mai jos și în contractul de prestări servicii ce se va încheia între noi și tine. Acceptarea acestor condiții o vei face implicit odată cu completarea formularului de înscriere și plata avansului.

Toate informațiile personale furnizate de către tine la orice activitate organizată de Academia PhotoInsights, atât la înscriere cât și în timpul acestora, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile Academiei. Ele nu vor fi înstrăinate terților. Pentru mai multe detalii te rog să citești Politica de confidențialitate PhotoInsights.

 

Preț: 160 EUR
Depozit inițial: 25% din valoarea totală
Pentru plata integrală veți beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Număr de locuri: 8
Cursul începe la data de: 15 Mai 2019

 

Prețul include:

 • Evaluarea portofoliului
 • 15 ore de studiu intensiv
 • Suport digital al tuturor lecțiilor predate
 • Feedback pe toată perioada dedicată cursului
 • 1 zi de Workshop sub îndrumarea trainerului

 

Prețul nu include:

 • Transportul (implicit cazarea și mâncarea) către locația celor 3 zile de Workshop
 • În cazul în care locația dorită este în afara orașului București, prețul nu include transportul și cazarea trainerului

 

Termene de plată

Plata avansului/depozitului inițial va fi efectuată în momentul înscrierii la curs.
Dacă ți-ai rezervat locul la un curs printr-un depozit, diferența de plată trebuie achitată până cel târziu cu o săptămână înainte de începerea cursului. Dacă nu ai achitat suma integrală până la această dată, vîți vei pierde depozitul și locul la curs, excepție făcând cursurile one to one, unde plata se poate face în 4 tranșe.
Pentru plata integrală vei beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Prețul contractului se calculează în Euro – plătibili, în lei la cursul BNR din data facturării.

 

Modalități de plată și înscrierea participanților

După completarea formularului vei primi o înștiințare prin care ți se va confirma înscrierea la curs și vei fi contactat de un reprezentant al Academiei.

Plata se poate realiza prin virament bancar în contul nostru deschis la ING Bank București sau prin plata cu cardul pe site, după cum urmează:

 • Online cu card bancar prin operatorul de plăți Paypal, care va procesa și va emite documentele de plată.
 • Plata prin transfer bancar unde procesarea și documentele de plata vor fi emise de către prestator. Detaliile plații prin virament vor fi comunicate fiecărui participant în urma înscrierii.
 • Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visă/Maestro/Mastercard).
  • Dacă ați ales metoda de plată „Online prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.
  • Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visă și Mastercard (Visă/Visă Electron și Mastercard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate că cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
  • „3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visă și Mastercard.
  • Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Pentru ocuparea locului este necesară plata avansului de 25%. Înscrierea/rezervarea unui loc este considerată ca fiind valabilă numai în momentul în care veți achita avansul/depozitul.

 

Politica de anulare a atelierelor/workshopurilor și cursurilor

Înțelegem că pot apărea circumstanțe în care anularea participării la curs este inevitabilă. Cu toate acestea, cu o lună înainte de începerea unui eveniment, aranjamentele financiare aferente acestuia au fost deja făcute, iar plățile devin total sau parțial nerambursabile. Astfel, se aplică următoarele condiții la momentul contramandării participării:
Mai mult de 4 săptămâni înainte de eveniment – Rambursare integrală, mai puțin depozitul.
1 – 4 săptămâni înainte de eveniment – rambursare 50%
Mai puțin de o săptămână până la eveniment – plățile sunt nerambursabile
Toate depozitele sunt nerambursabile.
Anulările trebuiesc confirmate în scris la contact@photoinsights.ro.

 

Condiții de sănătate:

Prin completarea formularului de înscriere și plata depozitului, participanții certifică faptul că nu suferă de boli psihice sau alte dizabilități care ar putea crea un risc pentru ei sau ceilalți participanți. Ne rezervăm dreptul de a cere o adeverință medicală care să dovedească starea de sănătate a cursanților.
Odată ce înscrierea a fost realizată, circumstanțele medicale vor fi considerate excepții de la aplicarea politicilor de anulare, numai dacă se va prezenta un certificat medical relevant care să ateste imposibilitatea de a participa. În acest caz ne rezervăm dreptul ca în funcție de data anulării să returnăm un anume cuantum din costul serviciilor noastre.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Loading

Vă recomandăm și:

 • Mihai Ștețcu
  Workshop de fotografie de sport
 • © Luiza Marinaș
  Workshop - Portretul artistic
 • Masterclass - Storytelling - Să învățăm să spunem povești în imagini
 • Masterclass - Lumina, creionul fotografului
 • Masterclass - Compoziția fotografică dincolo de cotidian
 • Curs One to One - Fotografia de sport. Anticipează momentul cheie
 • Curs One to One - Travel & documentar. Descoperă esența locurilor noi
 • Curs One to One - Inițiere în fotografie. Surprindem momente frumoase
 • Curs One to One - Fine Art. De la schiță la fotografie

Părerile celor ce ne-au ales

Loading