logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

,,I guess you could say I’m a film director but my movies have only one frame” (Jeff Wall)

Scoala de fotografie, workshop foto
 • Trainer: Andreea Zamfirescu
 • Nivel de fotografie: Intermediate 
 • Durată: 3 zile
 • Tematică: Fotografie conceptuală
 • Locație: București
 • Număr de locuri: 8
 • Taxă: 190 EUR
 • Cursul începe la data de: 26 Iulie 2019

A fotografia înseamnă uneori mai mult decât a documenta, mai ales atunci când vorbim despre imaginea regizată – un anumit gen de fotografie al cărei elemente sunt puse cap la cap pentru a crea un fir narativ bine definit; un fel de film îmbinat într-un singur cadru. Orice artist fotograf își dorește să stăpânească elementele care îi pot fi de folos atunci când compune o imagine. În definitiv, acea imagine trebuie să îi spună povestea, conceptul într-o manieră elegantă, pe înțelesul tuturor.

Acest workshop te va învăța cum să-ți aranjezi gândurile pe o imagine, cum să-ți planifici un proiect cap coadă astfel încât rezultatul final să fie o serie de imagini narative, regizate care să-ți vorbească clar despre conceptul pe care tu îl urmărești. Tema workshopului se va extinde în jurul fotografiei de fashion cu accente suprarealiste, unde ne vom juca cu diverse elemente pentru a crea imagini pline de poveste și concept. Vei învăța o nouă abordare în ceea ce privește shootingul de modă și cum să îl planifici astfel încât să îți creezi un stil propriu, extrem de bine definit și argumentat prin concept și culoare.

 

Temele principale pe care le vom studia sunt:

 • Inspirația în fotografie. Noțiunea de research
 • Noțiunea de concept în fotografie
 • Compoziția unei fotografii regizate
 • Semiotica fotografiei
 • Exprimarea unei idei prin posing, simboluri și culori
 • Alegerea propsurilor și importanța acestora
 • Conceptul de moodboard
 • Noțiunea de serie fotografică

 

După finalizarea acestui workshop, vei ști cum să îți creezi o serie de imagini profesionale, folosind tehnica fotografiei regizate. Vei cunoaște ce înseamnă un concept fotografic și vei înțelege cum să îl adaptezi stilului personal. De asemenea, fotografile tale vor deveni mai complexe datorită noțiunilor de cromatică și semiotică pe care le vom aborda. Mai mult, vei învăța cum să îți aduci un gând într-o imagine, cum să lucrezi cu o echipă din domeniul fashion, cum să îți exprimi gândurile pe o hârtie și să le transpui în fotografie. La sfârșitul cursului, vei fi capabil să creezi o serie de imagini bine documentate, omogene și complexe.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Scopul principal al acestui curs este că tu să pleci acasă cu un bagaj de informații noi și prețioase, care să îți fie folositoare pe tot parcursul tău fotografic. Workshopul se va baza pe două sesiuni de practică și doar una de teorie. Vom lucra în principiu, pe ideea de a realiza un proiect fotografic cap coadă, de la schița la imagine. Pe parcursul fiecărui pas, tu vei fi instruit și îndemnat în a decide diferite elemente ale imaginii bazându-te pe informația pe care o vei primi constant.

 

Deoarece acest curs își propune în primul rând să te învețe toate elementele necesare într-un mod natural, controlat și deloc grăbit, workshopul va fi structurat pe o perioada de trei zile:

 

Ziua 1 de Workshop

În prima zi, vom învață partea teoretică și vă vom pune la dispozișție toate materialele necesare de research. Vom începe să schițăm ideile pentru zilele ce urmează și fiecare dintre voi va primi feedback pe acestea. Vom dezvolta aspecte precum ce înseamnă inspirația în fotografie, cum facem un research constructiv, ce reprezintă noțunea de concept în fotografie și care este importanța acestuia. Vom lua o binemeritată pauză de masă urmînd ca apoi să ne direcționăm atenția către idea de cromatică, compoziția regizată în fotografia fashion și suprarealism. De asemenea com discuta despre moodboard, lucru în echipă, ce reprezintă stilul personal și cum îl dezvoltăm.

*La finalul zilei se vor lămuri toate întrebările și se va discuta despre următoarele zile de workshop. Practica acestui curs include desfășurarea unei activităție pune în practică toate noțiunile învățate în prima zi a cursului.

 

Ziua 2 de Workshop

În cea de-a două zi, vom aprofunda noțiunile învățate în prima zi într-un mediu cu lumină controlată (spațiu ce are în componență lumini de studio). Ne vom împărți în două grupe, fiecăre grupă având un model, o cutie plină cu recuzită. Alegerea modelului și a cutiei se va face printr-un joc de testare a cunostitelor învățate în prima zi. Fiecare dintre voi va avea de elaborat o serie fotografică având un concept comun, dar în care stilul personal să fie totuși bine definit. Pe toată durata acestei zile se va asigura feedback individual asupra fiecărei idei, intenții și dezvoltări ale acestui task.

 

Ziua 3 de Workshop

În ce-a de-a treia zi, practica se va muta afară și se va lucra individual. De dată această, fiecare dintre voi va avea de realizat un proiect fotografic individual, compus dintr-o serie de imagini care să aparțină de un concept personal, bine studiat, în conformitate cu ceea ce s-a discutat în prima zi a workshopului. Pentru această zi, va fi pusă la dispoziție o cutie imensă cu propsuri, haine, materiale și obiecte pe care cursanții sunt invitați să le introducă în fotografiile lor. Ne vom asigura că numărul modelelor va fi suficient pentru o bună desfășurare a acestui modul din curs. Pe toată durata workshopului, îți vom oferi feedback asupra fiecărei idei, intenții și dezvoltări ale acestui task.

*Ziua se va termină cu feedback-ul cursului pe toată durata a celor 3 zile
**În fiecare zi a cursului, va există o pauză luată de comun acord cu toți participanții
***În fiecare seară vom merge la conă împreună (nu este oblgiatoriu) pentru a discuta cele întâmplate pe parcursul zilei

 

Echipament foto

Pentru a vă înscrie la acest workshop, este necesar să aveți orice aparat foto DSLR sau mirrorless. Puteți veni cu orice obiective aveți la îndemână. Ar mai fi necesar un laptop și accesoriile importante din rucsacul foto: acumulatori și un card de memorie de rezervă.

Loading

Vă recomandăm și:

 • Workshop de fotografie
  Workshop - Senzorial și simbolistică
 • Mihai Ștețcu
  Workshop de fotografie de sport
 • Scoala de fotografie, workshop foto
  Workshop. Fotografia regizată - O călătorie între vis și realitate
 • Workshop - Portretul Fine Art
 • Masterclass - Storytelling - Să învățăm să spunem povești în imagini
 • Masterclass - Lumina, creionul fotografului
 • Masterclass - Compoziția fotografică dincolo de cotidian
 • Curs One to One - Fotografia de sport. Anticipează momentul cheie
 • Curs One to One - Travel & documentar. Descoperă esența locurilor noi
 • Curs One to One - Inițiere în fotografie. Surprindem momente frumoase
 • Curs One to One - Fine Art. De la schiță la fotografie

Părerile celor ce ne-au ales

Loading