logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

Povești în imagini.
Curs de fotografie pentru copii și adolescenții creativi

 • Trainer: Elena Corbu                          
 • Nivel de fotografie: Începători
 • Perioada curs: Cursul se desfășoară pe durata anului școlar
 • Tematică: Cursuri de fotografie
 • Program / frecvență: 2 ore academice / o dată pe săptămână

Limbajul fotografic a reprezentat dintotdeauna o provocare pentru cei mici. Iar acum, în epoca contemporană a devenit o necesitate. Practic, o putem considera o formă de exprimare prin care copii și adolescenții își pot face cunoscute trăirile, emoțiile, sentimentele, ideile năstrușnice și nu numai.

Acest curs de fotografie asigură copilului dumneavoastră o metodă continuă de dezvoltare prin artă. Iar faptul că învață să se exprime folosind un limbaj nou își va dezvolta încrederea în sine și în ceilalți, viziunea asupra vieții, curiozitatea, răbdarea, pasiunea, libertatea și simțul estetic.

 

Cine poate participa la acest curs? / Cui i se adresează acest curs?

Cursul se adresează tuturor copiilor și adolescenților, cu vârstele cuprinse între 9 și 18 ani, care sunt iubitori de frumos, dornici de a se exprima creativ și curioși din fire. Grupele sunt structurate în funcție de vârsta și de nivelul de cunoștință al participanților. Distribuirea participanților pe grupe va avea loc după o scurtă întâlnire cu trainerul nostru.

rupele sunt formate din maxim 8 participanți. Preferăm grupele restrânse deoarece numai așa atenția trainerului poate fi distribuită în mod egal către toți participanții, iar aceștia vor pleca cu informațiile asimilate și dornici de a le pune în practică.

 


Cursul de fotografie cuprinde:

 • Evaluarea portofoliului
 • 2 ore academice / o dată pe săptămână
 • Suport digital al tuturor lecțiilor predate
 • Feedback pe toată perioada dedicată cursului
 • Studiu practic sub îndrumarea trainerului PhotoInsights
 • Diplomă de participare
 • Oportunitatea de a fi publicat în * Galeria online PhotoInsights *
 • Șansa de a avea cele mai frumoase fotografii publicate în revista anuală PhotoInsights
 • Posibilitatea ca cele mai bune lucrări ale tale să facă parte din expoziția anuală PhotoInsights

 

Principalul obiectiv al cursului este acela de le oferi elevilor un spațiu și o atmosferă creativă prin care ei să învețe de plăcere să fotografieze, experimentându-și abilitățile tehnice și artistice prin jocuri, aplicații și provocări.

Suportul de curs pentru copii și adolescenți este creat special pentru nivelului lor de atenție. Metodele de predare sunt atractive și interactive, până și cei mai introvertiți dintre elevi îți doresc să participe și să fie activi. Acestea variază în funcție de vârstă și se pliază pe caracteristicile fiecărei grupe în parte.

La finalul acestui curs elevii vor deprinde abilități de comunicare ale limbajului fotografic, își vor dezvolta atenția la detalii, creativitatea, inteligența emoțională, limbajul culorilor, spiritul de observație și lucrul echipă.

Cursurile se vor desfășura la sediul nostru situat în București. Mediul de lucru este unul prietenos, cald, sincer și serios, iar modul de lucru îmbină teoria cu practica într-o proporție ideală, oferind cursanților condițiile necesare asimilării calitative a informației. Trainerii sunt prietenoși, bine pregătiți, pasionați de artă și de frumos, gata să împărtășească tainele fotografiei. Grupurile sunt mici, a câte 8 cursanți, astfel, tinerii fotografi își vor putea însuși materia mai bine.

De asemenea, cursanții vor socializa în permanență cu colegii lor, având suficient loc să se manifeste, să-și dezvolte personalitatea și să-și descopere stilul fotografic.

 

Cursul de fotografie „Povești în imagini” se va desfășura pe toata perioada anului școlar. Ne vom întâlni o dată pe săptămână (marți/joi/sâmbătă) și vom petrece câte 1h si 30 minute la fiecare întâlnire.

 

Temele principale pe care le vor studia cursanții sunt:

 • Istoria fotografiei
 • Cum se crează o fotografie de la zero
 • Cum se realizează un portret
 • Care sunt emoțiile culorilor și cum se pot utiliza în imagini
 • Cum să folosească lumina în compoziția fotografică
 • Cunoașterea aparatului de fotografiat și tehnica de utilizare a aparatului în modul manual;
 • Bazele compoziției fotografice;
 • Planurile și unghiurile potrivite în funcție de subiectul abordat;
 • Ce implică o poveste în imagini (pas cu pas)
 • Cum să-și organizeze propriul proiect fotografic
 • Etica în fotografie;
 • Tipuri de fotografie.

 

Programul complet al cursului îl puteți vedea în secțiunea următoare. Toate lecțiile vor fi însoțite de suporturi de curs în format electronic, sfaturi practice și feedback constructiv. În plus, fiecare cursant va avea oportunitatea de a fi publicat în galeria online Photo Insights, iar cele mai reușite lucrări ale elevilor vor face parte din vernisajul anual Photo Insights.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Cursul „Povești în imagini” oferă copilului dumneavoastră posibilitatea de a crea fotografii de impact indiferent în ce context se află și indiferent ce cameră de fotografiat va avea la el.

 

Structura, programul și contextul cursului sunt realizate special astfel încât fiecare elev să parcurgă cu plăcere toate etapele cursului. Fiecare lecție teoretică este însoțită de o lecție practică și feedback constructiv. Cursul de fotografie „Povești în imagini” are loc o dată pe săptămână (marți/joi/sâmbătă), durează 1 h și 30 min (2 h academice = 45 min + 45 min).

Programul cursului de fotografie „Povești în imagini” este unul orientativ și poate fi modificat în funcție de grupă și cunoștințele anterioare ale cursanților.

 

Programa cursului:

 1. Cum se naște o fotografie
 2. Scurtă călătorie în istoria fotografiei
 3. Aparatul de fotografiat. Instrument sau prieten?
 4. Descoperirea genurilor fotografice. Cultivarea educației vizuale
 5. Ce este expunerea fotografică?
 6. Modurile de utilizare a aparatului de fotografiat
 7. Reguli de compoziție
 8. Cum se realizează un portret fotografic
 9. Cum alegem un subiect
 10. Comunicarea cu subiectul
 11. Relația dintre fotograf, subiect și privitor
 12. Care este legătura dintre o emoție și o culoare
 13. Ce ne spune lumina și cum o putem înțelege
 14. Exprimarea viziunii artistice
 15. Cum ne găsim inspirația și în se sens o putem folosi în realizarea unei imagini
 16. Arta de a spune povești în imagini
 17. Ce reprezintă un proiect fotografic șicum se poate realiza
 18. Etica în fotografie

Echipament foto

Pentru o bună desfășurare a activităților din cadrul cursurilor de inițiere este necesar să se dispună de un aparat de fotografiat, preferabil DSRL cu obiective de schimb. De asemenea, vor fi necesare și accesoriile de bază, precum: un hard-disk extern pentru stocarea informațiilor din timpul studiului practic, un card de rezervă, un laptop și o geantă sau un rucsac care să vă asigure transportul echipamentului foto în orice condiții, însă nu sunt obligatorii.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Academia PhotoInsights se angajează să asigure, în cadrul tuturor activităților prestate, fie ele cursuri, ateliere sau workshopuri de fotografie, servicii de calitate tuturor participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul cursurilor/atelierelor/workshopurilor vor ajuta la dezvoltarea ulterioară a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu. Toate serviciile oferite sunt supuse dispozițiilor ce se regăsesc mai jos și în contractul de prestări servicii ce se va încheia între prestator și beneficiar. Acceptarea acestor condiții se face implicit de către Beneficiar odată cu completarea formularului de înscriere și plata avansului.

Toate informațiile personale furnizate de către participanți la orice activitate organizată de Academia PhotoInsights, atât la înscriere cât și în timpul acestora, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile Academiei. Ele nu vor fi înstrăinate terților. Pentru mai multe detalii vă rugăm să citiți Politica de confidențialitate PhotoInsights.

 

Taxă: 90 EURO/ lună, achitabil în RON, la cursul BNR din ziua plății. 
Durată: Cursul se desfășoară pe durata anului școlar
Depozit inițial: Pentru a fi asigurat locul cursantului este necesar ca la data înscrierii să fie achitată taxa afenrentă primei lunii
Pentru plata integrală a unui an întreg veți beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Număr de locuri: 8 cursanți/grupă

 

Prețul include:

 • Evaluarea portofoliului
 • Studiul fotografiei de la A la Z
 • Suport digital al lecțiilor predate
 • Feedback constructiv pe întreaga perioadă de deșfășurare a cursului
 • Studiu practic sub îndrumarea fotografei Elena Corbu
 • Jocuri și aplicații interactive în vederea fixării informațiilor și a stimularea creativitatii

 

Prețul nu include:

 • Transportul (implicit mâncarea), către și de la cursuri spre casă sau spre locația ședințelor foto (dacă este cazul).

 

Termene de plată

Plata primei luni va fi efectuată în momentul înscrierii la curs.
Pentru plata integrală a unui an întreg vei beneficia de o reducere de 10% din costul total al cursului.
Prețul contractului se calculează în Euro – plătibili, în lei la cursul BNR din data facturării.

 

Modalități de plată și înscrierea participanților

După completarea formularului vei primi o înștiințare prin care ți se va confirma înscrierea la curs și vei fi contactat de un reprezentant al Academiei.

Plata se poate realiza prin virament bancar în contul nostru deschis la ING Bank București sau prin plata cu cardul pe site, după cum urmează:

 • Online cu card bancar prin operatorul de plăți Paypal, care va procesa și va emite documentele de plată.
 • Plata prin transfer bancar unde procesarea și documentele de plata vor fi emise de către prestator. Detaliile plații prin virament vor fi comunicate fiecărui participant în urma înscrierii.
 • Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visă/Maestro/Mastercard).
  • Dacă ați ales metoda de plată „Online prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.
  • Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visă și Mastercard (Visă/Visă Electron și Mastercard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate că cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
  • „3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visă și Mastercard.
  • Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Pentru ocuparea locului este necesară plata avansului de 25%. Înscrierea/rezervarea unui loc este considerată ca fiind valabilă numai în momentul în care veți achita avansul/depozitul.

 

Politica de anulare a atelierelor/workshopurilor și cursurilor

Înțelegem că pot apărea circumstanțe în care anularea participării la curs este inevitabilă. Cu toate acestea, cu o lună înainte de începerea unui eveniment, aranjamentele financiare aferente acestuia au fost deja făcute, iar plățile devin total sau parțial nerambursabile. Astfel, se aplică următoarele condiții la momentul contramandării participării:
Mai mult de 4 săptămâni înainte de eveniment – Rambursare integrală, mai puțin depozitul.
1 – 4 săptămâni înainte de eveniment – rambursare 50%
Mai puțin de o săptămână până la eveniment – plățile sunt nerambursabile
Toate depozitele sunt nerambursabile.
Anulările trebuiesc confirmate în scris la contact@photoinsights.ro.

 

Condiții de sănătate

Prin completarea formularului de înscriere și plata depozitului, participanții certifică faptul că nu suferă de boli psihice sau alte dizabilități care ar putea crea un risc pentru ei sau ceilalți participanți. Ne rezervăm dreptul de a cere o adeverință medicală care să dovedească starea de sănătate a cursanților.
Odată ce înscrierea a fost realizată, circumstanțele medicale vor fi considerate excepții de la aplicarea politicilor de anulare, numai dacă se va prezenta un certificat medical relevant care să ateste imposibilitatea de a participa. În acest caz ne rezervăm dreptul ca în funcție de data anulării să returnăm un anume cuantum din costul serviciilor noastre.

 

Pentru mai multe informații, scrie-ne un mesaj sau sună la numărul de telefon 0737385786.

Loading

Vă recomandăm și:

 • Masterclass - Storytelling - Să învățăm să spunem povești în imagini
 • Curs One to One - Travel & documentar. Descoperă esența locurilor noi
 • Masterclass - Lumina, creionul fotografului
 • Curs One to One - Fine Art. De la schiță la fotografie
 • Mihai Ștețcu
  Workshop de fotografie de sport
 • Masterclass - Compoziția fotografică dincolo de cotidian
 • © Luiza Marinaș
  Workshop - Portretul artistic
 • Curs One to One - Fotografia de sport. Anticipează momentul cheie
 • Curs One to One - Inițiere în fotografie. Surprindem momente frumoase

Părerile celor ce ne-au ales

Povești în imagini. Curs de fotografie pentru copii
Loading