logo

Bucuresti

PhotoInsights

09:00 - 21:00

Luni - Vineri

Cunoaște echipa

Suntem o echipă de fotografi pasionați de artă și povești, gata să împărtășim cu tine tainele fotografiei, într-un mod prietenos, cald și serios. PhotoInsights este locul ideal unde poți învăța cum să spui povești în imagini într-o manieră simplă și creativă. Credem cu tărie că educația vizuală te poate dezvolta într-un mod armonios, atât ca fotograf cât și ca om.

Te invităm să descoperim împreună care sunt principiile care stau la baza fotografiilor excepționale, fie că vorbim de partea tehnică (camera foto, expunere, compoziție) sau de partea creativă (simbolistică, elemente senzoriale, armonie vizuală, emoție sau stare).

Astfel, îți propunem o varietate de cursuri precum Cursuri Individuale, Masterclass-uri, Workshop-uri, Ture foto, Cursuri de grup, Cursuri dedicate copiilor și adolescenților din care să alegi exact ceea ce ți se potrivește pentru a aprofunda tipul de fotografie pe care-l îndrăgești.

Cine suntem

Credem că fotografia este arta de a vedea, de a simți, de a acorda atenție detaliilor și de a comunica vizual prin spectrul celui mai cunoscut limbaj, și anume cel vizual. Misiunea noastră este de a te ajuta atât să descoperi tainele fotografiei cât și să te descoperi pe tine însuți. Alături de noi vei învăța cum să te exprimi vizual, cum să îți găsești propriul stil, cum să îți comunici cât mai ușor ideile, emoțiile sau întâmplările ale căror spectator ești la un moment dat.

Elena Corbu

Elena Corbu

Trainer Coordonator
0755657384
Bucuresti

Salutare, mă numesc Elena și sunt un fotograf creator. Au trecut în jur de 6 ani, poate și mai bine, de când m-am lăsat cucerită de arta fotografică și de poveștile ei. A apărut în viața mea dintr-o dorință pe

...Citeste mai mult
Elena Corbu
Elena Corbu

Trainer Coordonator

Salutare, mă numesc Elena și sunt un fotograf creator. Au trecut în jur de 6 ani, poate și mai bine, de când m-am lăsat cucerită de arta fotografică și de poveștile ei. A apărut în viața mea dintr-o dorință pe care o purtam cu mine de când eram copil, dorința de a fi liberă. M-am simțit recunoscătoare încă de când am întâlnit-o și am știut din prima clipă că vom rămâne cele mai bune prietene până...la final.

Astăzi, pentru mine Arta Fotografică reprezintă mai mult decât o pasiune, reprezintă un mod de viață prin care mă exprim, comunic și de cele mai multe ori aleg să trăiesc. Nu aș putea să-ți dau o definiție exactă, pentru că ceea ce înțeleg eu prin fotografie este mai mult decât o imagine sau o emoție oprită în timp. Văd fotografia mai mult ca pe o filozofie, o poveste de viață, o călătorie plină de simboluri și mesaje care au rolul de a duce mai departe ceea ce noi numim trăire.

Stilul fotografic pe care l-am adoptat, în timp, este unul natural și fin, concentrându-mă să surprind trăiri, zâmbete și povești autentice. Ador simplitatea, minimalismul și bunul gust. Iubesc să fotografiez în lumină naturală pentru că doar așa pot crea imagini curate și diafane.

Îmi plac mult poveștile și oamenii, mă inspir din tot ce mă înconjoară și prin fiecare imagine încerc să redau o parte din mine și din modul cum privesc eu lumea.

De-a lungul timpului, am experimentat mai multe genuri fotografice și cel mai tare m-am regăsit în fotografia de portret, fine art, fotografia artistică și fotografia de eveniment. Îmi place să lucrez cu oameni deschiși cărora nu le este teamă să își lase poveștile la vederea ochiului meu.

Consider că educația vizuală are un rol deosebit de important în viața fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă sau naționalitate. Sunt momente în viața noastră când reușim să înțelgem o persoană sau un eveniment doar privindu-l/privind-o. Ori sunt momente speciale pe care reușim să le dăm mai departe doar prin intermediul imaginilor.

Atunci când vine vorba de a dărui mai departe experiențe și cunoștințe fotografice prefer să o fac într-un mediu cald, interactiv și creativ, înconjurată de persoane pasionate de fotografie.

Pasiunea și dorința reprezintă componentele esențiale în dezvoltarea unei vocații în viață. Și cred că orice ne-am alege să facem, important este să fie cu pasiune și dăruire, doar așa putem fi împliniți.

0755657384
Bucuresti
Cristina Garlesteanu

Cristina Gârleșteanu

Trainer
Bucuresti

Bună, mă numesc Cristina și îmi place fotografia de stradă. Nu este singurul gen fotografic pe care îl practic dar, cumva, într-un mod ciudat, strada și poveștile ei infinite m-au acaparat din plin, cel puțin în ultimii 3-4 ani.

Dincolo de-a

...Citeste mai mult
Cristina Garlesteanu
Cristina Gârleșteanu

Trainer

Bună, mă numesc Cristina și îmi place fotografia de stradă. Nu este singurul gen fotografic pe care îl practic dar, cumva, într-un mod ciudat, strada și poveștile ei infinite m-au acaparat din plin, cel puțin în ultimii 3-4 ani.

Dincolo de-a fi o cale de relaxare şi defulare, de eliberare, fotografia implică pentru mine și conectarea la această lume, faptul de a vedea cu adevărat cât de frumoasă este şi de a te bucura de lucrurile aparent mărunte, lucru pe care, din păcate, începem să-l uităm tot mai des.

Cred că este important ca o fotografie „să vorbească”. Însă nu va vorbi niciodată tuturor. Şi de aceea este magică. Iar stilul este vocea. Şi nu-l poţi împrumuta, cumpăra, descărca sau fura. Sau poţi, dar nu va fi un stil al tău. Va fi o simplă modalitate de a te exprima, fără a atrage însă atenţia prin ceva. Fotografia este şi o minune, atunci când este făcută din suflet şi când ne bucurăm de ea. Uneori doar capturăm pentru eternitate ceva ce ne-a fost pus în faţa ochilor (dar şi asta trebuie să ştii cum se face), alteori însă fotograful îşi construieşte un mic univers al său, pe care apoi îl redă lumii întregi.

Multă vreme am fotografiat aproape integral în alb și negru, pentru că asta înseamna pentru mine întoarcere către lucrurile care contează, către simplitate, subtilitatea de tonuri și contraste, concentrarea pe esență și poate chiar mai mult.

Acum am revenit și spre culoare, iar fotografia de stradă simt că îmi permite să mă joc destul de mult, să experimentez, să aleg din multitudinea de povestiri de zi cu zi ale oamenilor sau din momentele pe care aceștia le trăiesc, conștient sau nu, în lumină sau în umbră, în zilele senine sau în cele încărcate de ploaie.

La PhotoInsights, te aștept să experimentăm împreună bucuria de a fotografia pe stradă, de a ne conecta cu ea și cu acele clipe pe care le vom răpi ca amintiri pentru mai târziu.

Bucuresti

Luiza Marinas

Trainer Coordonator

Bună, mă numesc Luiza și îmi place să colecționez amintiri. Locurile pe care le-am vizitat și oamenii pe care i-am cunoscut de-alungul timpului m-au format ca om și mi-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul.

În 2007 am descoperit

...Citeste mai mult
Luiza Marinas

Trainer Coordonator

Bună, mă numesc Luiza și îmi place să colecționez amintiri. Locurile pe care le-am vizitat și oamenii pe care i-am cunoscut de-alungul timpului m-au format ca om și mi-au îmbogățit atât bagajul de cunoștințe cât și sufletul.

În 2007 am descoperit fotografia. Această descoperire, mi-a adus curând mai mult decât mi-am imaginat vreodată. Fotografia a creat punți de comunicare între mine și subiectele mele, între mine și cei care îmi vedeau imaginile și nu în ultimul rând, intre subiectele mele și privitorii. Până a apăsa pe butonul declanșator, ascultam poveștile oamenilor și ale locurilor. Am început să-mi doresc ca prin fotografie să pot povesti celorlalți ceea ce îmi era împărtășit mie.

Am colecționat povesti din: România, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și alte țări mai mult sau mai puțin exotice.

Fotografia documentară mă atrage poate cel mai mult, însă am simțit la un moment dat să transmit prin imagini trăirile din sufletul meu, gândurile și experiențele. Mi-am dorit sa scriu cu lumina propriile povesti. Atunci am început să mă îndrept și către alte genuri fotografice cum ar fi portretul fine-art și fotografia conceptuală.

Fotografia m-a ajutat să cunosc locuri, oameni, să mă cunosc pe mine. Iar studiul fotografiei cu tot ce presupunea- partea tehnică, estetică, simbolistică, conceptuală m-a adus într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant, iar eu simt să rămân un explorator fidel incurabil al acestui târam.

In timp, unele imagini au devenit cunoscute publicului larg prin diferite articole, interviuri și expoziții care mi-au umplut sufletul de bucurie. Însă nimic nu mă face mai fericita decât sa dau mai departe ceea ce știu. De aici pana la ideea de scoală de fotografie a mai fost un singur pas.

Mai multe imagini și informații puteți găsi pe www.luizamarinas.com

 

Mihai Stetcu

Trainer

Sunt Mihai Stetcu si sunt ambasador Nikon, fotograf oficial Red Bull iar in cei peste 20 de ani de experienta am colaborat cu Reuters, EPA, AP, Antena 1, Gazeta Sporturilor si am calatorit in jurul lumii cu o multime de

...Citeste mai mult
Mihai Stetcu

Trainer

Sunt Mihai Stetcu si sunt ambasador Nikon, fotograf oficial Red Bull iar in cei peste 20 de ani de experienta am colaborat cu Reuters, EPA, AP, Antena 1, Gazeta Sporturilor si am calatorit in jurul lumii cu o multime de proiecte fantastice (si in continuare o fac).

Ca fotograf caut tot timpul sa ma dezvolt asa ca nu m-am oprit la o singura latura a fotografiei, am experimentat si invatat tot ce putea sa ma ajute sa ajung sa transform pasiunea, hobbyul in jobul perfect.

Mi-am dezvoltat creativitatea, abilitatea a comunica si de a ma juca cu lumina invatand fotografia de fashion si advertising.
Am invatat sa anticipez si mi-am antrenat viteza de reactie invatand fotografia de sport.
Fotografia de food mi-a aratat care sunt micile detalii care fac diferenta.
Am finisat imaginile mele invatand sa le editez.

Experienta mea de acum o datorez unor oameni fantastici care au corectat, slefuit, ghidat ceea ce eram eu ca fotograf la inceput de drum in anul 1994.
Daca doresti sa descoperi minunata lume a fotografiei, eu sunt aici si sunt gata sa iti ofer toata experienta mea.

Sunt pregatit sa iti arat cum fotografia poate:

  • sa ajunga de de hobby la acel job de care sa nu te plictisesti niciodata
  • sa ajunga de la hobby la acel job la care sa mergi cu zambetul pe buze
  • sa ajunga de la hobby la acel job care sa te faca sa sari jos din pat dimineata
  • sa ajunga de la hobby la acel job de la care nu mai vrei sa pleci in vacanta

Raluca Arhire

Trainer

Servus, sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii. Până acum câțiva ani îmi plăcea mult să scriu, imaginarul prindea contur sub scârțâitul peniței care dansa într-un ritm amețitor pe colile albe. Astfel, momentul în care mi-am luat primul aparatfoto a

...Citeste mai mult
Raluca Arhire

Trainer

Servus, sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii. Până acum câțiva ani îmi plăcea mult să scriu, imaginarul prindea contur sub scârțâitul peniței care dansa într-un ritm amețitor pe colile albe. Astfel, momentul în care mi-am luat primul aparatfoto a constituit o tranziție firească spre noi orizonturi. Acum, procesul scrierii cu lumină este ușor diferit, dar în esență același.

Genurile preferate de mine sunt portretul fine-art și fotografia conceptuală. Aici, posibilitățile creative sunt infinite. Mă fascinează eterna căutare de subiecte, fizionomii expresive care să potențeze fiecare scenariu în parte, găsirea recuzitei perfecte, a armoniei cromatice, toate aceste elemente care nu pot coexista independent în cadrul unei imagini desăvârșite.

La polul opus se află un alt gen fotografic drag sufletului meu-fotografia documentară. Toate călătoriile m-au adus în preajma unor oameni fascinanți, deschiși, care mi-au oferit șansa de a participa în spectacolul unic în care erau protagoniști-Viața! Este ca și cum tuturor ne este oferită oportunitatea de a fi actori pe Broadway, să strălucim sub lumina reflectoarelor, să râdem și să plângem cu sinceritate pură, venită dintr-o memorie ancestrală a eurilor noastre pierdute. Fotografului, însă, îi revine sarcina de a imortaliza acele clipe unice, pline de dramă sau savoare. Spre deosebire de fine-art sau conceptual, de data aceasta nu mai deținem controlul narațiunii. Trebuie, inevitabil, să ne chestionăm-‘Oare cum a fost viața omului respectiv până în acest moment?’ ‘Este el fericit?’ ‘Ce anume iubește?’ ‘Care îi sunt pasiunile?’

Diversitatea stărilor și emoțiilor, derulate discret și succesiv în fața noastră, asemenea notelor unei partituri, ne imbogățește ca indivizi, făcându-ne să conștientizăm marea revelație-fotografia, mai presus de expunerea corectă, ne innobilează, ne metamorfozează în personaje altruiste, empatice a căror misiune este aceea de a produce o schimbare, de a semnala disfuncțiile unei societăți bolnave, de a iubi frumosul în orice formă s-ar găsi acesta, de a crea de dragul artei.

Sunt Raluca și iubesc poveștile. Și oamenii.

Cosmin Garlesteanu

Cosmin Gârleșteanu

Trainer
Bucuresti

Bună, mă numesc Cosmin și de ceva timp fotografiez aproape exclusiv pe stradă.

Cu aproximativ zece ani în urmă, din motive care rămân un mister, am decis să cumpăr prima cameră foto. Am început prin a fotografia toate acele locuri care

...Citeste mai mult
Cosmin Garlesteanu
Cosmin Gârleșteanu

Trainer

Bună, mă numesc Cosmin și de ceva timp fotografiez aproape exclusiv pe stradă.

Cu aproximativ zece ani în urmă, din motive care rămân un mister, am decis să cumpăr prima cameră foto. Am început prin a fotografia toate acele locuri care mi se păreau interesante, fie că vorbim de peisaje sau de exersarea diverselor compoziții ori învățarea câtorva lucruri despre culori. Dar lipsea ceva... Factorul uman. Treptat, am început să depun eforturi pentru a-mi centra munca în jurul altor oameni și a încerca să le surprind emoțiile sau poveștile. Așa m-am apropiat tot mai mult de fotografia de stradă.

Dincolo de orice, iubesc fotografia pentru sentimentul de libertate pe care mi-l dă.

Mă atrag în mod deosebit compozițiile cu mesaj, cele de impact dar cel mai mult cele candide. Pe stradă urmăresc adesea și situațiile comice. E nevoie de umor în viața noastră pentru a fi mai creativi.

Urmaresc fotografi care fac altceva față de mine, care gândesc altfel cadrele. Mă „lupt” mereu cu tot ce înseamnă viziunea mea și sunt constant nemulțumit de ceea ce fac. Lucrez la asta, dar pe dealtă parte consider că, pentru mine cel puțin, este o cale spre progres.

Cred că începi să reacționezi la ce se întâmplă în jurul tău când începi să dai importanță și să îți pese de momentul în sine.  Nici măcar nu trebuie să apeși pe buton. De multe ori e suficient să fii părtaș...

La PhotoInsights, te aștept să experimentăm împreună bucuria de a fotografia pe stradă, de a ne conecta cu ea și cu acele clipe pe care le vom răpi ca amintiri pentru mai târziu.

Bucuresti